Debat:

Sporvognen alias letbanen er penge smidt ud af vinduet

Peter Winther Schmidt, Lyngbygårdsvej 21 B, Kgs. Lyngby

Det er med bekymring, at jeg læser, at der stadig er et flertal for anlæggelse af en ”sporvognsforbindelse” igennem Lyngby.

Hvorfor?

Jo det er en kendsgerning at den kollektive trafik om 10 år gennemføres med førerløse el-drevne busser, fordi en sådan forbindelse ikke standser ved køreledningsbrud eller længerevarende standsning et sted på skinnelegemet, hvor man så må indsætte busser til at afvikle trafikken.

Yderligere kan man omlægge rute med kort varsel i længere eller kortere perioder om nødvendigt.

Derved undgår man skinnelegemet, man undgår elledninger og andre anlægsomkostninger, hvilket alene udgør en besparelse for Lyngby Tårbæk kommune millioner af kr. over de næste 40 år og betyde forringelser på skole- børne- og ældreområdet.

Yderligere vil der om 15 år stort set ikke eksistere privatbilisme.

Når man skal fra et sted til et andet, bestiller man via sin smartphone, hvornår og hvor mange personer der skal transporteres hvorfra og hvortil. Det kommer til at foregå i førerløse elbiler, og når men er fremme, stiger man blot ud og bilen fortsætter så blot til næste kunde. Fordelene er at der ikke er behov for parkeringspladser udbredt i byerne, fordi de biler der ikke er brug for parkeres på specielle parkeringspladser udenfor byområdet, hvor også opladning finder sted.

Det vil sige at ”sporvognen” kan forventes at være forældet efter højst 5 år efter idriftsættelse.

Med andre ord pengene er smidt ud af vinduet.

Publiceret 08 June 2018 08:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.