Debat:

Skatten skal sænkes og forsimples

Af Rasmus Jarlov, MF og skatteordfører (K)

I Danmark har vi verdens højeste skattetryk. Med hele 47 procent af BNP topper vi OECD's opgørelse over medlemslandenes skattetryk. Det er ærgerligt, at vi er verdensmestre i at fratage borgerne deres surt optjente penge. Opgørelsen viser nemlig også, at den klart største indtægtskilde, når det kommer til skatter og afgifter, er personskatterne.

I Det Konservative Folkeparti vil vi sænke skatten. Det har alle dage været en af vores vigtigste mærkesager, og det er det i allerhøjeste grad stadig.

Vi ser dog også en stor og vigtig opgave i at forsimple vores skattesystem, der desværre er lidt af en jungle. Vi har så mange fradrag, afgifter og særskatter, at der skal et kæmpe offentligt bureaukrati til at holde styr på det. Ikke alene er det ulogisk og irriterende for den enkelte – det er også enormt dyrt.

Derfor vil vi konservative til hver en tid hellere afskaffe en skat fremfor at indføre et fradrag. Det nytter ikke, at ens selvangivelse er så kompliceret, at man ikke kan forstå den. I Det Konservative Folkeparti har vi da også en klar vision om et fuldstændigt forenklet skattesystem:

Vi ønsker en flad skat på 33 procent. Hver gang du tjener tre kroner, beholder du selv to, og den sidste går til fællesskabet. Det er til at forstå.

Vi er udmærket klar over, at det i skrivende stund ikke er en vision, et flertal af danskerne deler med os. Det respekterer vi selvfølgelig. Dog ser vi det som vores opgave at få flere og flere danskere til at se lyset. Vi skal simpelthen have folk til at tro på, at man rent faktisk KAN have et godt liv uden at få frataget de fleste af sine penge af skattefar.

Publiceret 08 June 2018 19:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.