Debat:

Skatten skal sænkes og forsimples

Af Rasmus Jarlov, MF og skatteordfører (K)

I Danmark har vi verdens højeste skattetryk. Med hele 47 procent af BNP topper vi OECD's opgørelse over medlemslandenes skattetryk. Det er ærgerligt, at vi er verdensmestre i at fratage borgerne deres surt optjente penge. Opgørelsen viser nemlig også, at den klart største indtægtskilde, når det kommer til skatter og afgifter, er personskatterne.

I Det Konservative Folkeparti vil vi sænke skatten. Det har alle dage været en af vores vigtigste mærkesager, og det er det i allerhøjeste grad stadig.

Vi ser dog også en stor og vigtig opgave i at forsimple vores skattesystem, der desværre er lidt af en jungle. Vi har så mange fradrag, afgifter og særskatter, at der skal et kæmpe offentligt bureaukrati til at holde styr på det. Ikke alene er det ulogisk og irriterende for den enkelte – det er også enormt dyrt.

Derfor vil vi konservative til hver en tid hellere afskaffe en skat fremfor at indføre et fradrag. Det nytter ikke, at ens selvangivelse er så kompliceret, at man ikke kan forstå den. I Det Konservative Folkeparti har vi da også en klar vision om et fuldstændigt forenklet skattesystem:

Vi ønsker en flad skat på 33 procent. Hver gang du tjener tre kroner, beholder du selv to, og den sidste går til fællesskabet. Det er til at forstå.

Vi er udmærket klar over, at det i skrivende stund ikke er en vision, et flertal af danskerne deler med os. Det respekterer vi selvfølgelig. Dog ser vi det som vores opgave at få flere og flere danskere til at se lyset. Vi skal simpelthen have folk til at tro på, at man rent faktisk KAN have et godt liv uden at få frataget de fleste af sine penge af skattefar.

Publiceret 08 June 2018 19:00