Debat:

Nordtorvet er charmerende, men slidt

Rasmus Wiuff, Kongestien 27, Virum

Kære Lars Mathiesen

Som repræsentant for ejerne af Sorgenfri Torv har du 29. maj udtalt til det Det Grønne Område:

“Nordtorvet er efter nutidens krav både konstruktions- og beliggenhedsmæssigt uegnet som butikstorv. Kundestrømmen er for lille – givet de ringe parkeringsforhold, utidssvarende lokaler og dårlige miljøforhold.”

Læs her Det Grønne Områdes interview med Lars Mathiesen

Konstruktioner kan renoveres, og med respekt for de oprindelige ideer kan Nordtorvet blive en miniudgave af Torvehallerne.

Beliggenheden tæt på stationen og midt i et område med masser af kunder kan da ikke kaldes 'uegnet'.

Men du har ret i, at parkeringsforholdene er dårlige. Med kreativitet vil det dog være muligt at udnytte de mange ubrugte arealer i området bedre, for eksempel langs med banen.

Utidssvarende lokaler, ja, der skal naturligvis energirenoveres og moderniseres inde og ude, men det oprindelige japanske udtryk er meget charmerende og skal bevares.

Jeg ved ikke, hvad du helt præcist tænker på med dårlige miljøforhold. Støj, møg og arbejdsforhold er alt sammen lovreguleret, og loven skal jo blot overholdes her som alle andre steder.

Jeg er glad for, at du meget gerne lytter til nye gode forslag og gerne samarbejder, hvis forslagene er realistiske. Mit forslag er realistisk:

Renover og moderniser skånsomt, og bevar det unikke ved Sorgenfri Torv.

Nordtorvet er i dag en forfalden skønhed, væk den til live igen! Sorgenfri Torv vil så igen blive kendt for at være et af Danmarks bedste, ældste og mest moderne butikstorve.

Som man om nogle år vil sige: “I Sorgenfri gik de mod strømmen, og det blev en fantastisk succes. De lokale bruger igen torvet til alle daglige indkøb, og der er kommet masser af nye kunder, som elsker den intime og autentiske atmosfære.”

Publiceret 07 June 2018 10:30

SENESTE TV