Debat:

Nordtorvet er charmerende, men slidt

Rasmus Wiuff, Kongestien 27, Virum

Kære Lars Mathiesen

Som repræsentant for ejerne af Sorgenfri Torv har du 29. maj udtalt til det Det Grønne Område:

“Nordtorvet er efter nutidens krav både konstruktions- og beliggenhedsmæssigt uegnet som butikstorv. Kundestrømmen er for lille – givet de ringe parkeringsforhold, utidssvarende lokaler og dårlige miljøforhold.”

Læs her Det Grønne Områdes interview med Lars Mathiesen

Konstruktioner kan renoveres, og med respekt for de oprindelige ideer kan Nordtorvet blive en miniudgave af Torvehallerne.

Beliggenheden tæt på stationen og midt i et område med masser af kunder kan da ikke kaldes 'uegnet'.

Men du har ret i, at parkeringsforholdene er dårlige. Med kreativitet vil det dog være muligt at udnytte de mange ubrugte arealer i området bedre, for eksempel langs med banen.

Utidssvarende lokaler, ja, der skal naturligvis energirenoveres og moderniseres inde og ude, men det oprindelige japanske udtryk er meget charmerende og skal bevares.

Jeg ved ikke, hvad du helt præcist tænker på med dårlige miljøforhold. Støj, møg og arbejdsforhold er alt sammen lovreguleret, og loven skal jo blot overholdes her som alle andre steder.

Jeg er glad for, at du meget gerne lytter til nye gode forslag og gerne samarbejder, hvis forslagene er realistiske. Mit forslag er realistisk:

Renover og moderniser skånsomt, og bevar det unikke ved Sorgenfri Torv.

Nordtorvet er i dag en forfalden skønhed, væk den til live igen! Sorgenfri Torv vil så igen blive kendt for at være et af Danmarks bedste, ældste og mest moderne butikstorve.

Som man om nogle år vil sige: “I Sorgenfri gik de mod strømmen, og det blev en fantastisk succes. De lokale bruger igen torvet til alle daglige indkøb, og der er kommet masser af nye kunder, som elsker den intime og autentiske atmosfære.”

Publiceret 07 June 2018 10:30

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.