Kasper Langberg (tv) og Lars Schmidt (th).

Kasper Langberg (tv) og Lars Schmidt (th).

Debat:

Kære DGO, søg ikke kun konflikter - redaktøren svarer

Kasper Langberg, M-KB (R)

Som borger og nyvalgt lokalpolitiker er jeg ret ked af og bekymret over den temmelig konfliktsøgende journalistik, som jeg oplever i denne avis.

Jeg er med på, at journalistik skal være kritisk og undersøgende, men skal den altid søge konflikten for enhver pris?

Jeg synes det ville være så godt, hvis Det Grønne Område fulgte de nyeste trends inden for journalistikken og lavede en avis med en skabende og konstruktiv journalistik.

Lad mig prøve at være mere konkret: Hvor ville det være fedt, hvis avisen ville tage nogle af de vigtige temaer op, som vi politikere meget gerne vil drøfte med borgerne, og som borgerne helt sikkert også gerne vil være med til at diskutere med hinanden og os politikere.

Tænk hvis man ryddede hele avisen til et tema om, hvad vi f.eks vil med den bæredygtige udvikling i denne kommune.

Eller hvilken slags skoler og fritidsliv, vi ønsker i fremtiden.

Og således invitere borgere, fagfolk og politikere ind i spalterne.

Vi politikere har virkelig brug for at tage disse debatter med et bredt udsnit af vores borgere, og her vil Det Grønne Område være et oplagt og meget værdifuldt medie i stedet for blot at rapportere fra borgermøder om enkeltsager, hvor få har tid til at møde op.

Redaktøren svarer:

For at tale direkte, lige ud af posen: Det er længe siden, jeg har læst så meget forvrøvlet og udokumenteret sludder på én gang. Hvis det ikke var, fordi du er så urutineret en politiker, som du er, så ville jeg have set dit angreb som et forsøg på at lægge politisk pres på den redaktionelle linje – ved at sprede falske nyheder om Det Grønne Område.

For mig at se promoverer du dig selv og dine politiske synspunkter på DGO's bekostning. Ved at fortælle noget, som i høj grad ikke passer. Overhovedet.

Vi er ikke, og vi ønsker ikke at være konfliktsøgende for enhver pris. Konflikt er ikke den drivende kraft for os. Men konflikt er en del af livet i et lokalsamfund, og derfor er konflikter også noget, som nogle af vore artikler omhandler.

Men ja, det ville da være fedt for jer politikere, hvis vi tog de emner op, som I gerne vil diskutere med jeres vælgere. Det kan jeg sagtens se. Men det er altså ikke sådan, musikken spiller.

Vi tager de sager op, som vi - ud fra vores faglighed - vurderer vil have relevans for vores læsere. Ikke for politikerne.

Det er læserne, der er vores udgangspunkt. Ikke politikerne.

Vil I sætte en dagsorden, så kom i gang med at sætte den. Vær proaktive, tag initiativ og gør jeres emner interessante nok at skrive om.

Et kig i DGO gennem den seneste måned viser følgende tendens:

- Vi har med udgangspunkt i Dyrehavegårdsagen fortalt historien om, hvor langt en kommune – embedsmænd og politikere – vil gå for at tryne en lokal borger/virksomhed. Ja, det er konfliktfyldt. Men det er nødvendigt stof.

- Vi har skrevet om Sorgenfriskolens visioner for, hvordan man bliver blandt landets bedste.

- Vi har fortalt om, hvordan politikerne, borgerne og de forretningsdrivende ser på Sorgenfri Torvs fremtid.

- Vi har besøgt et bofællesskab for socialt udsatte, som fortæller, hvordan de har fået succes.

- Og vi har sat fokus på, hvordan letbanen på mest hensigtsmæssige måde bygges og drives på Buddingevej.

- I den forbindelse spurgte vi alle partier, hvordan de mener, at man mest hensigtsmæssigt bygger og driver letbanen på Buddingevej. Svaret blev et fællessvar i ukonkrete vendinger.

- Og så har vi ikke mindst lige udgivet en hel avis om bæredygtighed. Skægt nok.

Og hvem er det så, vi har i vores spalter? Vi har inviteret Gud og hvermand ind i spalterne.

- Vi har talt med Hizb ut-Tahrir,

- Vi har talt med hjemløse,

- Vi har talt med Generation Identitær,

- Vi taler med hele det politiske spektrum, vi har taler med et utal af borgere,

- Vi taler med Seniorrådet, beboere på bosteder, pårørende

- og vi giver dig og dine kommunalbestyrelseskolleger uhindret adgang til vores debatspalter.

Vi taler ofte med personer, som netop kommer til os, fordi de ikke føler, at politikere og embedsmænd lytter til dem.

Du skriver, at vi er konfliktsøgende, men i stedet for at du bruger et af dine første læserbreve i vores avis som folkevalgt på at komme med nogle af de visioner, som du efterlyser, så påpeger du, hvad vi skal gøre anderledes.

Hvorfor fortæller du ikke i stedet for om Radikales vision for at gøre Lyngby-Taarbæk Kommune mere bæredygtig? Vi har allerede bragt et interview med Sigurd Agersnap om det. Hvorfor benyttede du ikke dét til at fortælle i et læserbrev, hvor Radikale står på det område?

Vi er også i fuld gang med at skrive om Sorgenfriskolen. Hvorfor ikke et læserbrev om, hvordan du ser områdets fremtid?

Vi giver skam altid vores kilder mulighed for at være konstruktive, for vi spørger selvfølgelig altid til løsninger.

Og hvis du ikke synes, at vi er skabende, så begiv dig en tur ned ad den nordlige ende af Lyngby Hovedgade. Spørg de forretningsdrivende til deres tryghed. Spørg dem, om de ikke havde givet politikerne alle muligheder for at skabe mere tryghed. Og spørg dem så, om der ikke begyndte at blive gjort noget for trygheden i gaden, efter Det Grønne Område var konfliktsøgende og satte fokus på problemerne. Fordi politikerne intet gjorde.

Det kan meget vel være, at du ikke synes, at de emner, vi tager op, er vigtige. Det er de måske heller ikke for dig som politiker. Men det er de for vores læsere. Vi udgiver avis for vores læsere.

Vi gør rigtig meget for at komme godt omkring i de bærende historier i avisen. Derfor blev jeg temmelig chokeret, da jeg læste dit læserbrev, hvor du beskylder os for det direkte modsatte.

Du skal være velkommen til at have dit syn på tingene, men det ville klæde dig ikke at fortælle noget, der ikke har hold i sandheden.

Hvis du mener, at der er emner, vi bør tage op, skal du være velkommen til at tage fat i os. Og det kan du sagtens gøre helt uden at skyde os forkerte ting i skoene.

Lars Schmidt, redaktør, Det Grønne Område

Publiceret 31 May 2018 11:00