Debat:

Bare en pæn ung kvinde på VUCs plakat?

Kenneth Kristensen Berth, MF og Eu-ordfører (DF)

VUC Lyngby ser ikke noget problem i, at man har valgt en hijabklædt konvertit som model i gymnasiets nye kampagne for at få flere kursister:

”Det er et meget smukt billede af en pæn unge kvinde,” fortæller rektor Anne Sørensen til Det Grønne Område.

Anne Sørensen kan vist takke sin gud og skaber for, at hun selv er af hunkøn, ellers havde hun sikkert fået et ”me-too-”tag lige i nakken. Men den unge kvinde er ikke bare pæn. Hun er også enten naiv eller farlig. For når hun i forhold til sit Hizb ut-Tahrir-opslag skriver, at hun deler ”alle begivenheder, der giver mening for muslimer”, så siger hun jo også derved, at Hizb ut-Tahrir har et meningsfyldt budskab til muslimer – altså oprettelsen af et globalt kalifat, opfordringer til drab af danske soldater og mord på jøder.

Tænk, jeg synes overhovedet ikke, det er meningsfyldt. Tværtimod. Og det er uhyggeligt, at man kan have en divergerende holdning hertil. Jeg gad nok vide om Anne Sørensen havde fastholdt en annoncekampagne med en elev, der ”bare lige” var kommet til at dele et opslag fra Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse. Mon svaret ikke er nej?

Hizb ut-Tahrir er en islamistisk, fascistoid bevægelse og den bagatellisering som Anne Sørensens bemærkning om, at vi ”ikke anbefaler at have kontakt til Hizb ut-Tahrir” er udtryk for, er oprørende fra et menneske, der burde besidde en vis indsigt og et vist samfundsengagement.

Jeg vil endnu engang opfordre VUC Lyngby til at trække deres plakatkampagne.

Publiceret 26 May 2018 10:00

SENESTE TV