Debat:

Tak for en god Europadag!

Gitte Kjær-Westermann, M-KB, Kasper Langberg, M-KB, Sofie Carsten Nielsen, MF, alle Radikale

Onsdag 9. maj var det Europadag. Radikale Venstre var på gaden i hele Danmark. Vi var på Lyngby Hovedgade for at høre om Lyngbyborgernes drømme for fremtidens Europa. Dem var der heldigvis mange af. Drømme om en mere grøn og bæredygtig verden. Om et Danmark helt med i fællesskabet. Og et EU der værner om fred og frihed.

Nok valgte Folketinget ikke at flage med EU-flaget. Heldigvis gjorde Lyngby-Taarbæk Kommune det. Tak for det. For en international kommune som Lyngby-Taarbæk har om nogen gavn af EU. Spørg blot Lyngby-Taarbæks eksportvirksomheder, der dagligt vokser på grund af EU"s indre marked. Spørg blot DTU, der tager imod dygtige og ambitiøse ERASMUS-studerende. Spørg de unge fra Lyngby-Taarbæk, der nyder godt af billig roaming, når de rejser Europa tyndt. Eller spørg de unge, som - måske overraskende for nogle – talte om et EU, der sikrer fred i Europa og skaber en vigtig modvægt til Trumps USA og Putins Rusland.

Med omkring et år til Europaparlamentsvalget håber vi, at dagens samtale kan være med til at lægge op til mange flere samtaler om EU. Særligt i en kommune hvor et højt antal borgere ved det seneste Europaparlamentsvalg stemte og dermed anerkendte EU"s store betydning.

De borgere vi talte med anerkendte EU"s positive betydning. De følte sig både som EU-borgere, der går op i verden, Lyngby-Taarbæk borgere, der går op i lokale forhold, og som danskere, der elsker deres land. Danmark bliver ikke svagt af et stærkt EU. Tværtimod. Et stærkt EU gives os musklerne til fortsat fred og udvikling i EU, Danmark og helt lokalt i Lyngby-Taarbæk.

Tak for en god Europadag.

Publiceret 25 May 2018 07:00