Debat:

Lyngby-Taarbæk bør arbejde for en bredere iværksætterkultur

Julius Søndergård Schiller, indehaver af Gastrotools

Uddannelsesdirektør ved KNORD Ivar Lykke Ørnby (ILØ) kommenterer i DGO et debatindlæg af undertegnede, hvori jeg giver udtryk for mit ønske om større fokus på iværksætterkulturen blandt unge.

ILØ fejlciterer og skriver blandt andet, at jeg “ikke [er] klar over, at Lyngby-Taarbæk Kommune som noget nyt faktisk tilbyder iværksætterservice og vejledning fra dels House of Link og dels Hovedstadens Iværksætter Program, HIP”.

Når jeg læser dette, bliver jeg i tvivl om, hvorvidt ILØ har læst mit debatindlæg, som netop anerkender og roser de nuværende tilbud, men retter kritik mod den manglende promovering af samme.

Jeg underkender ikke det vigtige arbejde, ILØ og Lyngby-Taarbæk Kommune allerede udfører.

Så sent som i sidste uge deltog jeg ved en af disse gratis workshops. Her kunne jeg også konstatere, at jeg utvivlsomt var den yngste deltager, hvilket understøtter mit tidligere budskab om, at tilbuddene ikke når ud til den yngre målgruppe af spirende iværksættere.

Fredag 4. maj holdt jeg et oplæg om iværksætteri på Virum Gymnasium, hvor interessen var enorm. Ingen af eleverne havde endnu startet virksomhed, men ved en håndsoprækning blev det helt tydeligt, at lysten hertil var stor.

ILØ skriver i sit indlæg, ”at hvis Julius Søndergård Schiller havde valgt handelsgymnasiet, havde han faktisk fået en del af den faglighed [vedrørende iværksætteri] med sig i ungdomsuddannelsen.”

Hertil må jeg blot sige, at interessen for iværksætteri på det almene gymnasium er stor.

Iværksætterkulturen skal ikke ekskludere eleverne på det almene gymnasium, hvorfor jeg endnu engang vil gentage min opfordring til Lyngby-Taarbæk Kommune.

Tag ud på uddannelsesstederne, udsend invitationer til nyetablerede virksomheder og promover projekter, som i en jordnær stil kan motivere flere unge til at kaste sig over iværksætteri. Også på det almene gymnasium.

Publiceret 13 May 2018 17:00

SENESTE TV