Kenneth Kristensen Berth

Kenneth Kristensen Berth

Debat:

Det kommer meget bag på mig, at borgerlige partier i Lyngby-Taarbæk vil undgå de nationale test

Kenneth Kristensen Berth, MF (DF)

Det kommer meget bag på mig, at borgerlige partier i Lyngby-Taarbæk kommunalbestyrelse har fået den idé at bede om at få lov til at undgå de nationale test.

At en radikal udvalgsformand har den opfattelse kan ikke undre, men at de selv samme partier, som på Christiansborg har agiteret ihærdigt for værdien af de nationale test, ønsker at komme af med dem, er mærkeligt.

Faktum er, at de nationale test brugt rigtigt er et uhyre vigtigt redskab til at danne sig en meget klar og entydig opfattelse af, hvor godt den enkelte elev klarer sig, og hvordan klassen som helhed falder ud.

Der er brugt store ressourcer på at udvikle de nationale test, og den progressive karakter, hvor eleven udfordres til det yderste af vedkommendes formåen, er vanskelig at genetablere fuldt ud i et hjemmebrygget testunivers. Dertil kommer selvfølgelig den værdi, som testen har som sammenligningsgrundlag.

Såvel Rambøll som Danmarks Pædagogiske Universitet har i øvrigt fastslået, at testene rent faktisk løfter niveauet.

Jeg håber derfor bestemt ikke, at politikerne i Lyngby-Taarbæk får held med deres ansøgning om at undgå de nationale test. Det vil ikke gavne eleverne.

Publiceret 13 May 2018 14:00

SENESTE TV