Arkivfoto

Arkivfoto

Debat:

Jeg ser alt for meget affald, og jeg er som tilflytter meget forundret over at opleve dette i Lyngby

Hanne Vilgren, Vinkelvej 30, Kgs. Lyngby

Med henvisning til den netop afviklede “ryd op i naturen” dag, vil jeg så inderligt opfordre Det Grønne Område til at bruge en udgivelse på temaet: Affald på veje og stier.

Min begrundelse er naturligvis, at jeg ser alt for meget affald efterladt de nævnte steder, og at jeg som tilytter fra Farum er meget forundret over at opleve dette i Lyngby, som jeg troede var “på højde med” Farum.

For mange borgere smider affald fra sig, som burde være havnet i affaldscontainere - containere som slet ikke ndes på veje og stier, eller containere, som er “små” og konstruerede, så de store fugle nemt kan hive tingene op og efterfølgende splitte ad ud over området omkring. Jeg bor på Vinkelvej, er hundelufter og færdes vidt omkring. Problemet ses overalt.

Jeg har her til morgen fotograferet den ene af to små affaldscontainere, som står på stisystemet mellem Lewaldsvej og Gl. Bagsværdvej. Containeren står ca. midtvejs på strækningen - ca. 100 meter fra Billings Privatskole, på den ene side af broen over Buddingevej, retning mod stationen.

Mange mennesker passerer her dagligt (inkl. skolebørnene, som henter frokosten ved stationen og Ulrikkenborg Plads) fra Mortonsvej, Rønne Allé, Vinkelvej, Sorgenfrivej og Gl. Bagsværdvej til og fra stationen/bymidten.

Den anden container står ved stiens begyndelse, tæt ved stationen.

På strækningen ses meget ofte alt muligt affald kastet på jorden, men containeren bruges da også. - dog er den al for lille. Og fuglene har rigelig med plads til at side på kanten og hive tingene ud igen.

Ønskeligt er det, at der opsættes ere, større og bedre konstruerede affaldscontainere, og at der laves en kampagne, som skærper folks opmærksomhed på håndtering af deres affald i det offentlige rum.

Publiceret 07 May 2018 14:00

SENESTE TV