Privat foto

Privat foto

Debat:

Lyngby-Taarbæk skal i højere grad fremme iværksætteri blandt unge

Af Julius Søndergård Schiller, stifter og indehaver af Gastrotools

Hvordan kan det være, at et universitets- og erhvervscentrum som Lyngby-Taarbæk Kommune ikke har et bedre iværksættermiljø? Med de forudsætninger burde vi være Danmarks svar på Silicon Valley. På trods af gode intentioner, formår Lyngby-Taarbæk Kommune ikke at oplyse tilstrækkeligt om mulighederne for at etablere egen virksomhed.

Lyngby skal være motor for iværksætteri – også blandt unge

Med Lyngbys profil som Vidensby og motor for iværksætteri og vækst, bør Lyngby-Taarbæk Kommune i langt højere grad stræbe efter at motivere og oplyse de yngre borgere i kommunen om de iværksætter-tilbud, som faktisk allerede eksisterer, men som mange ikke kender til.

Iværksætteri og entreprenørskab er helt essentielt for økonomisk vækst i samfundet. Derfor bør Lyngby-Taarbæk Kommune igangsætte en større indsats for at promovere de eksisterende tilbud om sparring og oplæg, men også afsætte flere ressourcer til nye projekter og tilbud. Emner som regnskab, kundeservice og markedsføring vil typisk være så fjerntliggende for mange unge, at en virksomhedsetablering kan virke helt uoverskuelig.

Nuværende tilbud promoveres ikke tilstrækkeligt

Hensigten med de nye tilbud og muligheder for eksisterende eller kommende iværksættere er rigtig fin, men i praksis virker de ikke optimalt.

Senest har kommunen i januar 2018 præsenteret et tilbud om deltagelse ved en række møder, som tager de spirende iværksættere i hånden fra etablering af virksomhed til markedsføring og regnskab. Et fantastisk initiativ, som desværre ikke er promoveret tilstrækkeligt. Da jeg i min gymnasietid i 2016 etablerede min virksomhed, skete det udelukkende, fordi en ven gav mig indsigt i iværksætteri. Jeg var aldrig tidligere blevet konfronteret med muligheden om at skabe min egen forretning.

En opfordring til Kommunal-bestyrelsen

Jeg vil opfordre Kommunalbestyrelsen til fremadrettet at gøre endnu mere for at fremme iværksætterkulturen i Lyngby-Taarbæk. En indsats som også inkluderer en stærkere kommunikation og interaktion med de mange potentielle iværksættere i kommunen.

Gør det klart for alle interesserede, at de eksempelvis har gratis adgang til 1:1 sparring med en professionel rådgiver; og at man kvit og frit kan deltage ved en række informative møder om både tunge juridiske emner eller oplæg om eksempelvis markedsføring. Tag ud på uddannelsesstederne, udsend invitationer til nyetablerede virksomheder og udvikl nye projekter, som i en jordnær stil kan motivere flere til at kaste sig over iværksætteri.

Publiceret 01 May 2018 14:30

SENESTE TV