Debat:

Vi må ikke acceptere, at skolepatruljerne skal opleve tilsvininger og blive overfuset

Charlotte Shafer (K), Martin Vendel Nielsen (K) og Magnus Von Dreiager (K), børne- og ungdomsudvalget samt kommunalbestyrelsen

En ny undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik viser, at en ud af tre børn, som står skolepatrulje, har oplevet ubehagelige trafikale episoder, og det billede er der desværre også i Lyngby-Taarbæk.

Sådan skal det slet ikke være.

Skolepatruljerne udfører en vigtig opgave, som er med til at sikre, at vores børn kan komme trygt i skole. De tager en tørn for fællesskabet, og det bør vi gøre vores bedste for at sikre gode rammer omkring.

De mange børn skal have en stor tak for deres uselviske handling, når de står tidligere op om morgenen for at iføre sig en gul vest, uanset om solen skinner, eller det er en kedelig regnvejrsdag.

Det er nødvendigt at sætte fokus på, hvordan vi kan forbedre forholdene for skolepatruljerne, så det igen bliver trygt at skulle stå skolepatrulje.

Derfor har vi i Det Konservative Folkeparti taget sagen op i børne- og ungdomsudvalget, så vi sammen med skolerne kan se på, hvordan vi kan få forbedret forholdene for skolepatruljerne.

Vi må ikke acceptere, at skolepatruljerne skal opleve tilsvininger og blive overfuset.

Ingen ville ønske, at deres egne børn skulle behandles sådan eller selv have oplevet det, da de var børn. Skolepatruljernes sikkerhed og tryghed må være i højsædet, så de kan gøre det bedst muligt og samtidig hjælpe de mange mindre skolebørn med at komme sikkert og trygt i skole.

Publiceret 26 April 2018 10:00

SENESTE TV