DEBAT:

Folketinget skal ikke blande sig i lokale trafikforanstaltninger. Det er kommunalpolitikernes metier

Agnes Jørgensen, Lyngbygårdsvej 5, Kgs. Lyngby

Jeg bliver nu og da i tvivl om, hvad kommunalpolitikeren tror, vælgeren stemmer på, når det sker. Og det samme kan jeg sine om folketingspolitikerne. De er under samme “hat” 'Politikere', men de misforstår nu og da - næ, ret ofte - deres mandat.

Folketingets politikere skal tænke på Danmark som en helhed - de ydre grænser og sådan noget, sammenhængskraften i Danmark som helhed de næste 50 år. Kommunalpolitikeren - der er i direkte forbindelse med sine vælgere - skal holde sig mere til det, han/hun lige har været til valg på. Der er forskellige ting, de skal/kan blande sig i - HVIS de altså mener det samme som mig.

Grunden til disse halvdybe tanker er den diskussion, der vedbliver at rulle om letbaner i Danmark. Efter min mening kan Folketinget blande sig i færgeforbindelser contra broer, kystbeskyttelse, grænseovergange, lufthavne med udenrigsforbindelser, togforbindelser, der binder Danmark sammen på kryds og tværs. Og udenrigspolitik. Hvis ikke de har nok at lave i det, så er der for mange folketingspolitikere og derved penge at spare.

Jeg mener ikke, Folketinget skal blande sig i lokale trafikforanstaltninger. Det er kommunalpolitikernes metier. Det siger jeg, fordi det ellers kan være umuligt for den enkelte vælger at vælge rigtigt, når en idé synes at vinde indpas på borgen. Uanset hvor mange vælgere (som jo ikke bliver spurgt om ja/nej til letbaner), der ikke ønsker de monstrummer på gader og veje, så spiller kommuner og folketing et uhelligt spil om, at “det skal vi nu nok få alligevel! Fordi vi er de fleste, og vi har magten”.

Jeg mindes Niels Hausgaards kloge omkvæd:

“Men der er nu en ting, der var rart at ha vidst, om de flest er de bedst, eller bare de flest?” (stavemåde skyldes, han dengang sang på vendelbomål).

Publiceret 13 January 2018 10:00

SENESTE TV