DEBAT:

Får vi ni år efter Brede Værks åbning endelig noget kaos, vildskab og uforudsigelighed?

Dorete Dandanell, 1. suppleant KB (SF)

Når man går en tur gennem Brede er det forstemmende, hvor elendigt vedligeholdt de gamle bygninger er. Det gælder både arbejderboligerne og de gamle produktionsbygninger.

Alle steder skaller murværket af, der er sprækker i både døre og karme, og opgangene har tydeligvis ikke set en malerkost i årevis.

Brede er et af de fineste og bedst bevarede industrianlæg i landet. Bygningerne er også museumsgenstande. De står bare udenfor.

Nationalmuseet bør som ejer også passe på sine bygninger. Både for os som besøgende og for beboerne. Så hvorfor lader museet bygningerne forfalde?

Ja, det er selvfølgelig en økonomisk prioritering fra museets side, men hvis det er led i en skjult strategi for at få lov til at sælge bygningerne til private, så stå ved det.

Det er - set ud fra et bevaringssynspunkt - bedre, at private med de nødvendige ressourcer sætter de bevaringsværdige bygninger i stand end det stille forfald.

Mens vi venter på, at der sker noget, kan vi håbe på, at det indre af i Brede Værk er ved at vågne op.

Brede Værk er under ombygning, lyder det på hjemmesiden. Måske vi ni år efter Brede Værks åbning med den samme udstilling om fabrikslivet endelig kan se frem til noget “kaos, vildskab og uforudsigelighed”, som Nationalmuseets nye direktør Rane Willerslev efterlyser i sit tiltrædelsesinterview i Politiken 27. april 2017?

Publiceret 12 January 2018 13:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.