DEBAT:

Da jeg bad om hjælp, rystede folk blot på hovedet og kørte videre

Leif Tage Olsen, Lyngby Hovedgade 57, Kgs. Lyngby

Tirsdag eftermiddag havde jeg et ærinde på Jernbanepladsen og efterfølgende på Hovedgaden.

Ved krydset Jernbanepladsen/Lyngby Hovedgade kunne jeg se, at der var problemer med en venstresvingende bil - den holdt stille med katastrofeblinket tændt. En yngre kvinde beder om hjælp - bilen var død.

Jeg trådte til og søger forgæves at få andre bagvedkørende billister til at hjælpe, alene kunne jeg ikke skubbe en relativ stor bil.

Umiddelbart bag den strandede bil holdt en bil med to cirka 40-årige mænd, de rystede på hovedet og kørte højre om og væk - det samme gentog sig med de efterfølgende omkring 10 biler.

Redningen var en yngre mandlig fodgænger, der på mit råb trådte til med det samme, og efter maksimum to minutters skubben var bilen i sikkerhed - selv de venstresvingende biler holdt tilbage, tak for det.

Jeg er fortsat rasende, hvorfor i alverden kan ingen hjælpe i denne - trafikale - kritiske situation? Det var vel ikke fordi, det var en 'stor dyr' bil? Jeg tænker mit og siger tak for hjælpen til den unge mand.

Eller handler det igen igen om den tiltagende egoisme og pas dig selv holdning?

Godt nytår - håber jeg.

Publiceret 12 January 2018 16:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.