DEBAT:

Hvorfor skal børnene på Lundtofte skole straffes?

Henrik Thorsager Andersen, Ravnholmvej 13a, Kgs. Lyngby

Nu hvor kommunalbestyrelsen skrotter helhedsplanen for Lundtofte, vælger man samtidig at udskyde renoveringen af skolen.

Det er virkelig positivt, at man i kommunalbestyrelsen vælger at følge Venstres anbefaling om at skrotte helhedsplanen for Lundtofte og gøre det til et “idekatalog” fremfor at bruge ordet helhedsplan.

Ordet helhedsplan består af to ting: Helhed og plan, ingen af delene indeholdt det såkaldte forslag. At kalde det for et idekatalog giver et bedre arbejdsgrundlag, fordi det åbner for muligheden for at udvikle visioner, strategi og målsætning, som er en forudsætning for at lave en vellykket plan.

Men ændringen til et idekatalog vil nu medføre, at renoveringen af Lundtofte Skole udsættes yderligere, fordi kommunen derved mangler sit finansieringsgrundlag. Alle andre skolerenoveringer i kommunen er gennemført uden, at man har været afhængig af et finansieringsgrundlag, der skulle komme fra en voldsom byfortætning af bydelen.

Hvorfor skal Spor 1 være afhængigt af Spor 2 i Liv i Lundtofte? Hvorfor er de fysiske skolerammer for børnene i Lundtofte dårligere end for de andre børn i kommunen? Hvorfor skal børnene i Lundtofte straffes for det besynderlige forløb, som Lyngby-Taarbæk Kommune hidtil har lagt for dagen? Hvorfor er det børnene i Lundtofte, som skal betale prisen for denne kommunale langsommelighed?

Publiceret 11 January 2018 09:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.