DEBAT:

Hvorfor skal børnene på Lundtofte skole straffes?

Henrik Thorsager Andersen, Ravnholmvej 13a, Kgs. Lyngby

Nu hvor kommunalbestyrelsen skrotter helhedsplanen for Lundtofte, vælger man samtidig at udskyde renoveringen af skolen.

Det er virkelig positivt, at man i kommunalbestyrelsen vælger at følge Venstres anbefaling om at skrotte helhedsplanen for Lundtofte og gøre det til et “idekatalog” fremfor at bruge ordet helhedsplan.

Ordet helhedsplan består af to ting: Helhed og plan, ingen af delene indeholdt det såkaldte forslag. At kalde det for et idekatalog giver et bedre arbejdsgrundlag, fordi det åbner for muligheden for at udvikle visioner, strategi og målsætning, som er en forudsætning for at lave en vellykket plan.

Men ændringen til et idekatalog vil nu medføre, at renoveringen af Lundtofte Skole udsættes yderligere, fordi kommunen derved mangler sit finansieringsgrundlag. Alle andre skolerenoveringer i kommunen er gennemført uden, at man har været afhængig af et finansieringsgrundlag, der skulle komme fra en voldsom byfortætning af bydelen.

Hvorfor skal Spor 1 være afhængigt af Spor 2 i Liv i Lundtofte? Hvorfor er de fysiske skolerammer for børnene i Lundtofte dårligere end for de andre børn i kommunen? Hvorfor skal børnene i Lundtofte straffes for det besynderlige forløb, som Lyngby-Taarbæk Kommune hidtil har lagt for dagen? Hvorfor er det børnene i Lundtofte, som skal betale prisen for denne kommunale langsommelighed?

Publiceret 11 January 2018 09:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Tak for hjælp ved færdselsulykke

Vi vil gerne takke de forbipasserende, som tirsdag 29. hjalp med at få os på fode igen efter en færdselsulykke

Vi kom på scooter ned af Engelsborgvej og bremsede lidt sent op for de røde lys.

Vi holdt stille ved de utydelige hvide striber, da en motorcykel kom bagfra og kørte ind i os, så vi væltede om på siden, hvor jeg kom til at ligge under scooteren med min mand delvist ovenpå. En snarrådig dame fra Hillerød, Henriette, standsede sin bil, stod ud og sammen med andre hjalp hun os begge fri af scooteren.

Såvel motorcykelkøreren fra Belgien som vi var ret chokerede.

Han erkendte sin skyld i ulykken, som skyldtes hans uopmærksomhed.

På fortovet gik nogle mennesker, som var utrolig søde til at tilbyde mælk eller vand til os. Disse personer fik vi ikke navne på, og vil derfor gerne bringe dem vores tak. Ligesom vi var taknemmelige over, at Henriette tilbød mig at sidde i sin bil og drikke lidt vand.

Bagefter kørte hun mig hjem til Bondebyen, og vi fik os en lille snak, indtil en af vore naboer kom til og hjalp os med a kontakte 1813 af hensyn til eventuel lægehjælp.

Alle disse rare mennesker vil vi gerne sige tak til for jeres hjælpsomhed og omsorg, det hjalp.

Og heldigvis brækkede vi ikke noget, men blev noget forslåede og har smerter endnu. Og både vi og belgieren er ved at komme os over chokket.

Vi har dog været nødt til at aflyse en rejse til Italien i denne uge.