DEBAT:

På Virum skole står skolebestyrelsen magtesløse over for de skandaløse udearealer

Lene Svanholm Rosenbeck Frederiksdalsvej 247, Virum ”Vi bruger flere penge på de ældre end landsgennemsnittet, vi har gode resultater i skolerne (…)”. Citatet er fra borgmester Sofia Osmanis nytårsudtalelse i DGO 2. januar. Jeg savner, at vi i LTK prioriterer at skabe anstændige fysiske rammer for vores børns skoleliv. På Virum Skole fortæller skolebestyrelsen os forældre, at de står magtesløse over for de skandaløse udearealer, der i disse måneder er forvandlet til én stor mudderpøl. Og de fortæller, at legepladsen, som i bedste fald ville kunne bruges i børnehaven, er blevet installeret mod skolens ønske. Og de fortæller, at alle midler til vedligeholdelse af ude-arealerne på alle kommunens folkeskoler er blevet samlet i én fælles pulje således, at den enkelte skole er frataget ansvar og handlefrihed. Hvem sagde ”borgerinddragelse og medbestemmelse”? Jeg ved, at afgangskaraktererne er høje på kommunens folkeskoler, men lad det ikke blive et argument for at underprioritere almindelig og rettidig vedligeholdelse og opdatering af skolernes fysiske rammer. Kommunalbestyrelsen ”har brug for at komme i arbejdstøjet, værne om det, der fungerer og derefter konstruktivt kigge på de ting, der kan og skal forbedres” skriver Sofia Osmani andetsteds i sin nytårsudtalelse. Må jeg foreslå Børne- og Ungdomsudvalget en studietur rundt på kommunens folkeskoler inden bøgen springer ud? Husk gummistøvler.

Publiceret 10 January 2018 16:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.