Kommunalvalg 2017
Kommunalbestyrelsesmedlem Curt Købsted flankeret af spidskandidat Anette Skafte (tv) og kandidat Jette Grube (th). Foto: Lars Schmidt
Kommunalbestyrelsesmedlem Curt Købsted flankeret af spidskandidat Anette Skafte (tv) og kandidat Jette Grube (th). Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17: Dansk Folkeparti lægger afstand til Venstre

Dansk Folkeparti vil til valget senere på året ikke gå i valgforbund med andre partier. Man rykker sig fra Venstre og åbner sig mod de øvrige partier.

"Vi ønsker at give vores vælgere en garanti for, at en stemme på Dansk Folkeparti udelukkende er en stemme på Dansk Folkeparti."

Ordene kommer fra partiets spidskandidat ved årets kommunalvalg, lokalformand Anette Skafte.

Og konsekvensen af ordene bliver helt håndgribeligt, at Dansk Folkeparti til kommunalvalget træder ud af valgforbundet med Venstre og dermed helt undlader at gå i valgforbund. DF trækker sig ligeledes ud af de gruppemøder hos Venstre, som man har været inviteret til og har deltaget i det seneste års tid.

Det oplyser kommunalbestyrelsesmedlem for DF, Curt Købsted, og de to kandidater på DF's liste til kommunalvalget, Anette Skafte og Jette Grube.

Stadig samarbejde

Alle tre understreger de dog, at Dansk Folkeparti fortsat vil samarbejde med Venstre.

"Vi har et utrolig godt og tillidsfuldt samarbejde med Venstre, og det vil vi også have frem over," siger Anette Skafte til Det Grønne Område:

"Men vælgerne ser gerne, at vi toner rent flag, og det gør vi i praksis bedst ved at nulstille alle gamle vaner og valgforbund. Vi vil ikke blot være støtteparti for Venstre, men vise vores vælgere, at vi faktisk er et selvstændigt og stærkt parti med nogle lokalpolitikere, der tør ytre egne holdninger og stå ved dem."

Læs Venstres reaktion på DF's udmelding her

Borgmesterkandidat

Går man de tre DF-kandidater nærmere på klingen og spørger til, om de kan forestille at anbefale en anden borgmesterkandidat end Venstres Søren P. Rasmussen, får man ikke noget klart svar.

"Det er svært at svare på, og det vil være forkert at komme med en udmelding allerede nu," siger Curt Købsted.

Man får dog heller ikke Dansk Folkeparti til at sige, at det udramatiske brud med Venstre skyldes, at man er gået på kompromis med egne holdninger i de snart to valgperioder, samarbejdet har stået på.

"Vi har hørt, at mange har den opfattelse, at hvis de stemmer på Dansk Folkeparti, så stemmer de på Venstre, og det er det, vi vil væk fra. Tidligere var det sjældent at opleve, at Dansk Folkeparti stemte anderledes end Venstre, men det er blevet lidt bedre nu," siger Jette Grube.

"Vi har stemt sammen med Venstre, fordi der er rigtig mange ting, vi er enige om og fælles om. Så nej, vi er ikke gået på kompromis med vores linje," siger Curt Købsted.

Bredt samarbejde

Man vil frem over se Dansk Folkeparti nærmere sig de øvrige partier i kommunalbestyrelsen. Men man går ikke tiggergang, understreger Anette Skafte:

"Vi vil have gennemført så meget af vores politik som muligt, og hvis der er nogle af de andre partier, som vil være med på vores ting, er det fint med os," siger hun:

"Men vi oplever, at rigtig mange af de andre partier er meget lukkede over for os. Jeg ved godt, at vi sidder i opposition, og vi kan ikke presse de andre til at komme til os, men jeg ville da ønske, at vi havde flere ting at være fælles med eksempelvis Socialdemokratiet om. Vi ønsker det bredest mulige samarbejde med alle i kommunalbestyrelsen."

"Ja, på hele socialområdet kan man jo mene, at vi og socialdemokraterne bør være mere i takt med hinanden," indskyder Curt Købsted.

Publiceret: 10. Januar 2017 09:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere