Fodboldspilleren Harald Nielsen under filmoptagelserne til filmen ”Far til fire med fuld musik” på Lyngby Stadion, 1961. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)

Fodboldspilleren Harald Nielsen under filmoptagelserne til filmen ”Far til fire med fuld musik” på Lyngby Stadion, 1961. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)

Ugens lokalhistoriske billede: Fodboldstjernen Harald Nielsen

Under filmoptagelserne til en Far til fire-film fungerede Lyngby Stadion som kulisse, og her opstod der sød musik mellem fodboldstjernen Harald Nielsen og skuespilleren Rudi Hansen, der spillede Mie

Af
Mette Henriksen

stadsarkivar

Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv

I 1961 var fodboldspilleren Harald Nielsen (1941-2015) Danmarks store fremadstormende fodboldstjerne.

Harald Nielsen startede sin imponerende fodboldkarriere i Frederikshavn med en drøm om at blive professionel fodboldspiller, og det var på et tidspunkt, hvor professionel fodbold endnu ikke eksisterede.

Hans store talent var medvirkende til, at Frederikshavn rykkede op og blev rækkens topscorer. Han debuterede samtidig som den yngste spiller på det danske landshold i 1959 i en alder af blot 17 år.

I sommeren 1960 blev han kendt som Guld-Harald, for under hele OL-turneringen fastholdt han, at Danmark ville vinde guld. Det blev dog ved en flot sølvmedalje.

I 1961 blev filmen ”Far til fire med fuld musik” optaget. Det var den ottende Far til fire-film i rækken. Nogle af filmoptagelserne foregik under stor bevågenhed på Lyngby Stadions baner, hvor Harald skulle brillere på banen.

Han spillede Lille-Pers fodboldtræner i filmen, og i filmen skulle fodboldtræneren og Mie forelske sig i hinanden. Det unge par blev dog ikke bare forelsket i filmen, men også i virkeligheden, og deres allerførste kys blev således dokumenteret på filmlærredet. De nyforelskede blev gift i 1963 og bosatte sig i Italien.

I 1961-1967 spillede Harald Hansen for Bologna, som i 1964 blev italienske mestre, og han var topscorer både i 1963 og 1964. Da han i 1967 skiftede til Inter for en overgangssum på seks millioner kroner var han den tids dyreste fodboldspiller i verden. Inden Harald Hansen sluttede sin fodboldkarriere i 1970, nåede han også at spille for Napoli og Samdoria.

Publiceret 24 July 2018 18:00