Hør sjove anekdoter fra kendte filmoptagelser og kom bag kulissen i filmstudiet, når der er åbent hus 14. september.

Hør sjove anekdoter fra kendte filmoptagelser og kom bag kulissen i filmstudiet, når der er åbent hus 14. september.

Kom med bag kulissen i Det Danske Filmstudie på Blomstervænget

Danmarks uafhængige filmskole fejrer 20 års jubilæum med åbent hus 14. september

Den 14. september fejrer Kort & Dokumentar Filmskolen 20 års jubilæum. Her kan du komme bag kulissen i Det Danske Filmstudie på en historisk rundvisning, høre musik fra den danske filmskat og meget mere.

I forbindelse med Kort & Dokumentar Filmskolens jubilæum den 14. september åbnes dørene op til filmskolen og Det Danske Filmstudie hvor Kort & Dokumentar Filmskolen har hjemme. Her kan du opleve både filmskolen og filmstudiet indefra.

Borgmester Sofia Osmani byder velkommen kl. 14, hvorefter der er historisk rundvisning i filmstudiet med klipper og manuskriptforfatter Jørgen Kastrup. Hør sjove anekdoter fra kendte filmoptagelser, kom bag kulissen i filmstudiet og bliv klogere på, hvorfor den danske modstandsbevægelse gemte våben i filmstudiet under besættelsen.

Jørgen Kastrup, der er et koryfæ indenfor dansk film og TV, har haft sin gang i Det Danske Filmstudie siden 1970’erne. Han har skrevet og klippet en lang række tv-serier, dokumentarfilm, og spillefilm, blandt andet de anmelderroste ’Det Forsømte Forår’ og ’Kun En Pige’.

Du kan også opleve musikduoen Brødrene Woll, som spiller sange fra den danske filmskat, herunder sange fra filmklassikere indspillet i Det Danske Filmstudie. Derudover vil skolens oprindelige stifter Bo Hasselbalch vise rundt på Kort & Dokumentar Filmskolen og underholde med anekdoter.

Da Kort & Dokumentar Filmskolen blev grundlagt i 1999, var det med visionen at gøre filmhåndværket tilgængeligt for alle, som har en passion for at fortælle med levende billeder.

Filmskolen har siden udviklet sig til at være landets største uafhængige udbyder af kurser og uddannelser inden for TV, film og online medier. Det er her de store TV-kanaler og mediehuse sender deres ansatte på efteruddannelse.

Siden skolen blev grundlagt har undervisningens fokus været de korte filmformater og dokumentarfilm. /peb

Publiceret 12 September 2019 10:00