Studieskolen Fremmedskolen udbyder sprogkurser i samarbejde med LOF i kommunerne omkring København.

Studieskolen Fremmedskolen udbyder sprogkurser i samarbejde med LOF i kommunerne omkring København.

Sprogundervisninglige om hjørnet

Studieskolens undervisere i fremmedsprog kommer ud af byen, så man ikke behøver at tage til København

Sprog Efter en lang dag kan det godt føles tungt, hvis man skal bruge en time på at køre ind til byen for at gå til sprogundervisning. Derfor har Studieskolen Fremmedsprog i samarbejde med LOF-skolen taget initiativ til at udbyde sprogkurser i kommunerne omkring København.

Benjamin Galvin er englænder og kommer fra Nordengland. Han har undervist i engelsk på Studieskolen i flere år og er rigtig glad for sine hold i Lyngby.

”Man kan simpelthen mærke på kursisterne, at det er nemt for dem at komme til kurset. Folk er friske og kommer til tiden, og det er meget dejligt at undervise folk om eftermiddagen.”

Når han underviser, er det vigtigste for Benjamin Galvin, at kursisterne får munden på gled.

”Vi arbejder altid med højaktuelle emner. Kursisterne skal lære gloser til det virkelige liv, de skal helst komme til at føle sig mere sikre, når de taler engelsk på rejser, når de arbejder eller på anden måde kommunikerer med engelsktalende.”

Fransk entusiame

Man kan også gå til fransk i Lyngby i Studieskolens regi. Kamel Benkaaba er fra Sydfrankrig, og ud over at undervise i fransk på Studieskolen er han ansat på Københavns Universitet, hvor han underviser i film- og medievidenskab.

”Det er ikke så store hold, og kursisterne elsker det. Det smitter jo også af på underviseren. Mine franskkursister rejser meget, og de har tit vin og ost med hjem fra Frankrig, og det hygger vi os så med.

Agnete Vang er dyrlæge og har gået til fransk på Studieskolen i Lyngby i tre år. Hun er lige så entusiastisk omkring det som sin underviser.

”Franskkurset er min ugentlige saltvandsindsprøjtning. Jeg elsker det simpelthen,” fortæller hun.

Agnete også vild med, at hun kan få så god fremmedsprogsundervisning lige, hvor hun bor og arbejder.

”Mine børn har gået på Lyngby Privatskole, så det er både hyggeligt og dejligt lige at cykle hen til sin hobby dér. Mit franskkursus er jo også en rar social ting i mit liv. Vi har et godt sammenhold på holdet. Vi tager til arrangementer inde på Studieskolen i København. Vi køber franske delikatesser, som vi spiser sammen. Vi ser franske film og diskuterer de bøger, vi læser. Alt der har med fransk at gøre,” lyder det glad fra Agnete Vang.

CV

Publiceret 02 September 2019 07:00