Lyngby-Taarbæk Brassband forstår at fyrre op under festen.

Lyngby-Taarbæk Brassband forstår at fyrre op under festen.

Jubilæumskoncert: Lyngby-Taarbæk Brass Band fylder 30 år

På lørdag 7. september kan du opleve Lyngby-Taarbæk Brass Band i Lyngby Hallen

Lyngby-Taarbæk Brass Band (LTBB) blev etableret i 1989. Det betyder, at de i år kan fejre deres 30-års fødselsdag. Dette skal naturligvis markeres og LTBB inviterer derfor til en festlig jubilæumskoncert, på lørdag den 7. september kl. 15.00 i Lyngby Hallen, Hal 2, med efterfølgende jubilæumsreception. Der er gratis entré og alle er velkommen!

Siden dannelsen i 1989 har LTBB fungeret som overbygningsorkester i Lyngby-Taarbæk Kommune, og i det daglige søger brassbandet spilleglæde på et højt musikalsk niveau. Gennem årene har talrige unge LTBB-musikere drevet det videre som professionelle messing musikere i professionelle orkestre og ensembler, i Danmark og udlandet!

Blandt Danmarks bedste

Siden 90erne har LTBB været blandt toppen af danske elite brass bands, og de har vundet intet mindre end 14 Danmarksmesterskaber for brassbands. Ved DM Brass i 2018 blev det til en samlet andenplads, med en flot sejr for bedste selvvalgte musikstykke.

LTBB har tillige repræsenteret Lyngby-Taarbæk og Danmark ved 14 Europamesterskaber for brass bands, senest ved EM 2016 i Lille, Frankrig, og med en flot 5. plads ved EM 2004 i Glasgow som bedste resultat.

Lokale fester

Lokalt er orkesteret kendt for musik ved arrangementer i kommunen, og gennem de senere år for underholdende Sankt Hans koncerter ved Statsministeriets Sankt Hans arrangementer i parken ved Marienborg. Siden 2005 har LTBB inviteret til de traditionsrige julekoncerter ”Syng Julen ind i Kgs. Lyngby” med stemningsfuld sprød messing julemusik, og nogle gange tillige krydret med korsangere.

Men mest af alt er Lyngby-Taarbæk Brass Band (LTBB) kendt som initiativtager og arrangør af de festlige og underholdende Nytårskoncerter ”NytårsGalla i Lyngby” med kendte sangsolister, der siden 1998 er afholdt som eftermiddagskoncert hvert år den anden søndag i januar - i januar 2019 blev ”NytårsGalla i Lyngby” afholdt for 22. år i træk!

Jubilæumskoncerten

Ved jubilæumskoncerten på lørdag står Michael Aaberg Thomsen på dirigentpodiet, og fører LTBB igennem to afdelinger med en masse underholdende musik, både nyt repertoire såvel som gengangere og brassband-klassikere. Koncertens konferencier er Bendt Jørgen Storch, fra ”Jørgen og Karla Storchs Optimistfond” der har støttet LTBB’s Jubilæumskoncert.

Koncertprogrammet vil tillige byde på en af Danmarks absolut bedste basun-solister, som flere med stor sandsynlighed kender, nemlig Jesper Juul. Jesper har også utallige gange dirigeret orkestret./sig

Publiceret 02 September 2019 14:00