Tom Rachmans `Den italienske mester´ fra 2019 er en af de moderne far-søn-historier, der har tilført fornyelse til det klassiske tema.

Tom Rachmans `Den italienske mester´ fra 2019 er en af de moderne far-søn-historier, der har tilført fornyelse til det klassiske tema.

Fædre og sønner, exofiktion, ny britisk litteratur

Stadsbiblioteket byder på tre skarpe læseklubber med tre skarpe temaer til september. Her kan du dele dine læseoplevelser, diskutere bøger og få dybere eller nye perspektiver

Hvert læseklubforløb har sit eget tema. `Fædre og Sønner´ er ét af dem. Et tema, der tilhører de eviggyldige af slagsen, og som her sættes i nutidig kontekst. Bærende bøger for forløbet er nemlig forfatter Per Pettersons roman `Ud og stjæle heste´ fra 2008, Jens Blendstrups `Gud taler ud´ fra 2004 og Tom Rachmans `Den italienske mester´ fra 2019. Alle moderne far-søn-historier der har tilført fornyelse til det klassiske tema.

Den anden læseklub drejer sig om en retning inden for litteraturen, der trender lige nu, hvor fortællingen bygger på et `skelet´ af virkelighed. Den såkaldte exofiktion der peger på de romaner, der iscenesætter en historisk persons historie og blander fiktion og biografiske fakta som vinkles og vægtes frit. Sammen med bibliotekets personale bliver det interessant at gå på jagt efter primærkilder, gamle avisudklip og måske at tilføje podcasts og dokumentarfilm til læseoplevelsen.

Under exofiktion er bøgerne alle udgivet i året 2016. Christina Hesselholdts `Vivian´, Kirstine Reffstrups´ `Jeg, Unica´, Eva Tinds `Astas skygge´ der her er sat i spil og helt sikkert vil give gode diskussioner i læseklubben.

Ny britisk litteratur er også på tapetet. Gennem nogle af landets største nulevende forfatteres briller zoomes ind på England. Tre anmelderroste samtidsromaner er udvalgt. Alle byder de på præcise psykologiske portrætter, eksistentielle overvejelser og et sprogligt overskud. Vi taler `Barnets tarv´ af Ian McEwan fra 2015, `Swing time´, af Zadie Smith, og `Den eneste historie´ af Julian Barnes.

Alle læseklubber indledes med et velkomstmøde, hvor en læseklubansvarlig fra biblioteket deltager og giver praktisk information og gode råd. Herefter står gruppen selv for afviklingen af møderne., der finder sted i Stadsbibliotekets studierum 1.

Biblioteket stiller bøger til rådighed for læseklubberne. Varighed pr. læseklubmøde er ca. halvanden time, med max. 12 deltagere i hver klub. Det er gratis at deltage, tilmelding blot nødvendig på lyngbybib.dk

Publiceret 31 August 2019 07:30