Lars Mikkelsen hentede støtte til sin rolle i Herrens Veje hos Søren Hermansen. Til efteråret kan man deltage i en studiekreds om serien. Foto: Pernille Borenhoff

Lars Mikkelsen hentede støtte til sin rolle i Herrens Veje hos Søren Hermansen. Til efteråret kan man deltage i en studiekreds om serien. Foto: Pernille Borenhoff

Sorgenfri Kirke: Herrens veje, en frelst mand, børn og drop-in dåb

Sorgenfri Kirke har udsendt katalog over efterårets arrangementer i kirken. Og man skal ikke vente for længe med at tilmelde sig, for mange af aktiviteterne er meget søgte

Af
Pernille Borenhoff

ny sæson Seks aftenen for gravide, festdage, studiekreds i Herrens Vej, koncerter, foredrag og markering af 80-året for udbruddet af 2. verdenskrig. Det er nogle af de tilbud, som Sorgenfri Kirke tilbyder i efterårssæsonen.

Og så er der selvfølgelig nyt fra kirkernes kor, der søger nye sanger til børne- og ungdomskorene, og som frister med en tur til Italien for de ældste korsangere. I øvrigt medvirker korene til Liv i Lyngby på Lyngby Hovedgade den 7. september.

Alt det og meget mere kan man læse om i det katalog 'Kirken i Sorgenfri - Høst 2019' som Sorgenfri Kirke netop har sendt på gaden. Og hvor tilmelding til de mange arrangementer netop er åbnet.

Kom og bliv frelst

Et af arrangementerne med den mest fængslende og æggende overskrift er 'Kom og bliv frelst'.

Det er en aften i selskab med tegner, forfatter og filminstruktør Anders Morgenthaler, der har ændret sin hverdag radikalt, så hans klimabelastning i dag er så lille som muligt. Ifølge ham selv har han gjort det for verdens skyld, især for sine børns skyld, og i sidste ende helt og aldeles for sin egen skyld.

Er han frelst? Kan han frelse dig? Og kloden? Eller er det for frelst for dig? Det kan du finde ud af, hvis du kommer til foredrag- og debataftenen den 30. oktober kl. 19-21.

Meget for børn

Ifølge sognepræst Søren Hermansen er antallet af aktiviteter det samme som sidste år. Og der er stadig mange koncerter. Cirka 50 årligt. Men kirken har opprioriteret på børne- og familiefronten.

"Vi har skruet op for blusset, for vi mener, at der mangler at ske noget i kirken for børn og deres forældre. Det bekymrer os, at parforholdet er i krise, og at skilsmissetallene er ikke nedadgående og det er Katrines (Holme Johannesen, red) fortjenester, at vi har det fokus. Hun har selv fire børn og kender til børnefamiliers vilkår. Det er også hende, der står for de seks studieaftner for gravide," siger Søren Hermansen.

Studiekreds og drop-in dåb

Til gengæld er det ham, der tager sig af foredrag og studiekredse, og de er så populære, at man ikke skal vente for længe med at tilmelde sig, hvis man vil være sikker på at få en plads.

En af studiekredsene handler om tv-serien Herrens Veje, hvor skuespiller Lars Mikkelsen ofte var på besøg i Sorgenfri Kirke og havde mange samtaler med Søren Hermansen for at kunne udvikle sin rolle.

"Vi har haft filmaftener tidligere. Nu forsøger vi med en serie. Det er dejligt at se film sammen med andre og bagefter have mulighed for at tale om det, man har oplevet," siger Søren Hermansen.

En anden studiekreds indeholder fire foredrag om tidsånd, folket og magten, humor, viden og tror. Og her kan man blandt andre møde journalist Christoffer Emil Bruun, journalist Samuel Rachlin, tidl. højskoleforstander Lillian Hjort-Westh og professor Johan Peter Fynbo.

Drop-in dåb er et nyt tiltag for kirkerne i området og finder sted i Lyngby Kirke den 25. oktober.

"Der er mange mennesker, der ikke er blevet døbt, men har et ønske om det. De har dog en skræk for kirken og det store show, og gudstjenesten skræmmer dem. Med drop-in dåb går man bare ind, får en samtale med en præst og bliver døbt," siger Søren Hermansen.

1000 voksne er ifølge ham blevet drop-in døbt, siden det i 2017 startede på Vesterbro.

"Det er en tendens, der har bredt sig," siger Søren Hermansen.

Publiceret 30 August 2019 08:00