Lars H.U.G. er 25. september tilbage til den kommune, hvor han er født og opvokset. Nu i selskab med digteren Søren Ulrik Thomsen.

Lars H.U.G. er 25. september tilbage til den kommune, hvor han er født og opvokset. Nu i selskab med digteren Søren Ulrik Thomsen.

Tid til kultur: Stadsbiblioteket, Sophienholm og Stadsarkivet udkommer med 'Lyngbykultur'

Kataloget 'Lyngbykultur' rammer alle kommunens husstande i denne uge. Tilmeldingen til de mange arrangementer starter 22. august

Af
Pernille Borenhoff

Man kan let blive helt stresset, når der i denne tid dumper diverse kataloger ind ad brevsprækken med tilbud om alt fra yoga, til italiensk for begyndere og lær din computer at kende00.

Et af de kataloger, man godt kan kigge nærmere på, hedder 'Lyngbykultur'. Afsender er de tre s'er: Stadsbiblioteket, Sophienholm og Stadsarkivet. Og også her kan det være vanskeligt at vælge blandt de cirka 100 spændende tilbud med koncerter, foredrag, byvandringer og udstillinger, som man kan deltage i fra slutningen af august og frem til julen.

"Vi vil med det ny Lyngbykultur program gerne vise borgerne, at der sker rigtig meget i vores kommune," siger kultur- og bibliotekschef Jeppe Bjørn, der samtidig understreger, at det tætte samarbejde mellem de tre institutioner har bevirket, at udbuddet er blevet endnu mere mangfoldigt. "Biblioteket skal være for alle. Tendensen er, at vi i højere grad arbejder på kryds og tværs, og at vi arbejder meget på at komme endnu mere ud i byrummet og naturen end tidligere," siger han.

H.U.G. og Sætter-Lassen

Et af de arrangementer, som Jeppe Bjørn glæder sig rigtig meget til, er mødet mellem digteren Søren Ulrik Thomsen og musikeren Lars H.U.G. og samtalen mellem dem den 25. september og Klaus Lynggaard, når dykker de ned i albummet City Slang og taler om kunsten at udfoldele ord til toner og musik. Den 18. september vises dokumentarfilmen City Slang Redux. I øvrigt er Lars H.U.G. ikke oprindeligt et storbymenneske, men har trådt sine barnesko - og ungdom - i Sorgenfri.

Peter Øvig pryder katalogets forside. 26. september taler om sin bog Min mor var besat.

Peter Øvig pryder katalogets forside. 26. september taler om sin bog Min mor var besat.

En anden lokal aktør er skuespiller Søren Sætter-Lassen, som i samtale med oversætter Niels Brunse taler om, hvordan man giver Shakespeares nyt liv på de moderne teaterscener.

"Søren Sætter-Lassen og Niels Brunse sætter stor pris på hinandens arbejde som henholdsvis skuespiller og digter, og de ser frem til at møde hinanden i samtale om Shakespeare," siger Marie Theilmann, som er redaktør på Lyngbykultur program."

Mere for mænd

Det er en kendt sag, at der til mange kulturarrangementer er en overrepræsentation af kvinder. Og da de kulturelle institutioner har et ønske om ’at være noget for alle' har de lagt sig i selen for at komme op med arrangementer, der også taler til mænd. Blandt andet derfor, vil man i efteråret kunne høre Niels Krause-Kjær fortælle om sin politiske krimi `Mørkeland´, Jens Pedersen fra Nationalbanken tale om kongeriget Danmarks penge, og chefredaktøren fra avisen Information Rune Lykkeberg give sit bud på ’Vesten mod Vesten’ og det politiske opbrud fra efterkrigstiden til Brexit og Trump.

15.-16 oktober er der 24-timers maratonlæsning på Stadsbiblioteket.

15.-16 oktober er der 24-timers maratonlæsning på Stadsbiblioteket.

For børn og unge

Børnene kan glæde sig til historisk halloween - en spøgelsesjagt i Lyngby, besøg af forfatter Thomas Brunstrøm, som fortæller om sine bøger, tegneværksted om vilde vikinger og seje kvinder. Og `Prinsessen på Ærten´ som opera. Blot for at nævne enkelte af de mange arrangementer for børn og unge. Et særligt et er Maratonlæsning, hvor unge mellem 13 og 18 år i efterårsferien inviteres til at læse i 24 timer på biblioteket.

"Det var et arrangement, som vi også havde sidste år, hvor det var dejligt at opleve læseglade børn og unge kunne møde ligesindede og sammen dyrke en fælles interesse." siger Jeppe Bjørn.

Kataloget rammer husstandene onsdag i denne uge - tilmelding til arrangementerne åbner også denne dag kl.17.

Publiceret 21 August 2019 18:00