Søndag 18. august afvikles KMD Ironman Copenhagen for 10. gang. 3.100 deltagere fra over 70 lande er klar til start. Pressefoto

Søndag 18. august afvikles KMD Ironman Copenhagen for 10. gang. 3.100 deltagere fra over 70 lande er klar til start. Pressefoto Getty Images

Jubilæum:10 år med Ironman Copenhagen

18. august fejres 10 år med KMD Ironman Copenhagen. Stævnet er i dag et af verdens største. Den kvindelige elite stiller op

Ironman Søndag 18. august afvikles KMD Ironman Copenhagen for 10. gang. Stævnet er blevet et af verdens største ironman triatlonstævner med mere end 3.100 deltagere fra over 70 lande. Alle deltagere vil forsøge at gennemføre den legendariske Ironman på 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42.2 kilometer løb.

"Politiet estimerer, at mere end 200.000 tilskuere følger deltagernes anstrengelser igennem hele København og Nordsjælland," skriver KMD Ironman Copenhagen i en pressemeddelelse.

Eliten til start

KMD Ironman Copenhagen 2019 er det officielle værtsstævne for Ironmans Women For Tri initiativ.

"Det kvindelige profelt vil konkurrere i de Københavnske gader og rundt på Nordsjælland, hvor de mandlige pro'er konkurrerer dagen forinden i Sverige ved Ironman Kalmar. Den kvindelige danske elite har meldt start, og tilskuere kan se frem til og se danske pro-atleter som Maja Stage, Michelle Vesterby, Helle Frederiksen og Camilla Pedersen," skriver KMD Ironman Copenhagen.

”KMD Ironman Copenhagen er en hjemmebane og et af mine absolut yndlingsstævner. Jeg vandt i 2017 og 2018, og jeg mener, at jeg som forsvarende mester bør gøre alt, hvad jeg kan for at stille til start. Det ville være fedt at kunne gøre ‘comeback’ på hjemmebane. Det er kun tre måneder siden, jeg har født. For nogen lyder det som et umuligt projekt, men jeg kan lide at sætte baren højt på hjemmebane,” siger Michelle Vesterby.

Kom og hep

Der er rig mulighed for at komme ud på gader og stræder for at følge deltagernes kamp mod hinanden og dem selv. På Geels Bakke er der musik og fest arrangeret af Rudersdal Kommune, lokale foreninger og Ironman hele dagen, mens mange beboere på ruten også sætter kaffebordet ud i indkørslen og har en hyggelig dag med at heppe på deltagerne. Af hensyn til beboernes og deltagernes sikkerhed afvikles cykelruten på afspærrede ruter i Nordsjælland og København. I den forbindelse har arrangørerne i samarbejde med de involverede kommuner og Politi udviklet en afspærrings- og omkørselsplan, som har til hensigt at bringe beboere hen, hvor de gerne vil under afviklingen. Dog skal man forvente øget rejsetid. Det er muligt at krydse ruten på cykel og på gåben.

Kapp

Publiceret 15 August 2019 08:00