Prinsesse Marie var meget interesseret under hele besøget og stillede mange spørgsmål til eleverne. Pressefoto

Prinsesse Marie var meget interesseret under hele besøget og stillede mange spørgsmål til eleverne. Pressefoto

Royalt besøg på Virum Gymnasium

Fremmedsprog var på dagsordenen, da Virum Gymnasium fik besøg af Prinsesse Marie og undervisningsminister Merete Riisager

uddannelse Et bredt udsnit af repræsentanter fra pressen var på plads bag en snor, da HKH Prinsesse Marie i Krone 11 6. maj kl. 11 kørte op foran Virum Gymnasium, hvor hun blev budt velkommen af rektor Mette Kynemund og undervisningsminister Merete Riisager.

Emnet for det fine besøg var udvekslingsprogrammer og gymnasiets arbejde med at styrke sprogfagene.

Fire elever på udveksling

Virum Gymnasium har modtaget midler fra undervisningsministeriets nye puljer til udveksling. Det gav mulighed for at sende fire elever afsted til gymnasiet Jean Renou i byen La Réole syd for Bordeaux på et 3-ugers ophold.

De fire elever kunne fortælle, hvordan de fik nærkontakt med fransk kultur ved at følge en fransk skoledag 8-17 og ved at bo privat.

De diskuterede bl.a. fordelingspolitik og priser på fødevarer i Frankrig med værtsfamilierne, når weekendturen gik til Bordeaux og ruten skulle planlægges efter De Gule Vestes demonstrationer. De franske værter lagde ikke skjul på, at livet i en mindre by på som La Réole byder på udfordringer for helt almindelige franskmænd. Prinsesse Marie var meget interesseret under hele besøget og stillede mange spørgsmål til eleverne. Hun ville bl.a. gerne vide, om eleverne var blevet bedre til fransk.

Viste film med elever

Et af punkterne på programmet var fremvisning af en film med mottoet 'Vær klog, lær sprog', hvor tidligere elever fra Virum Gymnasium fortæller, på hvilken måde sprog har haft betydning for deres uddannelse og senere jobmuligheder.

Filmen er blevet vist for alle elever i 1. g., der hører om, hvordan sprog bruges på forskellige studier, og hvordan sprog især får betydning for udveksling under studiet.

I Virum Gymnasiums sproglige studieretningsklasse gav eleverne flere eksempler på behovet for sprog. For dem ville udveksling under studiet nærmest være en selvfølgelighed, og en elev kiggede specifikt efter uddannelser, hvor han kunne kombinere tysk med noget andet.

Der var arrangeret tre rundbordssamtaler med fokus på det lokale, det nationale og det globale, som Virum Gymnasium tilbyder eleverne. Her deltog godt 35 elever og lærere og præsenterede udvalgte aktiviteter for gæsterne.

Behersker fire sprog

Besøget blev afsluttet med en uformel samtale mellem prinsessen, ministeren og repræsentanter for skolens ledelse og lærere.Prinsesse Marie, der selv behersker fire sprog flydende udover dansk, betonede vigtigheden af at kunne sprog. Det er ‘non-negotiable’ som hun udtrykte.

jesl

Publiceret 14 May 2019 10:30