"En del af handlingen foregår i Lyngby, hvor jeg i øvrigt er vild med at bo," siger Marianne Monteau. Foto: Pernille Borenhoff

Læge og forfatter med blod på tanden: Portræt af Marianne Monteau

Marianne Monteau er som læge sat i verden for at redde menneskeliv. Som forfatter slår hun folk ihjel og opklarer forbrydelser

Af
Pernille Borenhoff

Skyld og skam. Fortielser og løgne. Marianne Monteau lægger ikke fingre imellem, når hun skal beskrive livets mørke sider. Det gjorde hun ikke i krimien 'Jeg er den skyldige', der udkom sidste sommer. Og det gør hun heller ikke i 'Satans Yngel', som hun for kort tid siden sendte på gaden.

Den 53-årige læge og lyngbyborger Marianne Monteau arbejder i lægemiddelindustrien. Men at skrive er blevet en hobby, der tager mere og mere af hendes fritid.

I lighed med mange andre, der går med en forfatter i maven, har Marianne Monteau skrevet, siden hun var barn. Men studie, to børn og et krævende fuldtidsjob havde indtil sidste år forhindret hende i at føre drømmen ud i virkeligheden.

"Jeg har arbejdet om ambulatorielæge flere steder og har i den forbindelse mødt mange skæbner. Det er de menneskelige skæbner og sociale relationen, der interesserer mig," siger hun.

Satans Yngel tager afsæt i Lyngby, hvor lægen Britt Holm lever et misundelsesværdigt liv. Eksklusivt hus, mand og børn, og en karriere, der kører på skinner. Det kommer derfor som et chok for familien, da hun en dag tilsyneladende går hjemmefra for ikke at vende tilbage. Og for Københavns politi betyder det fornyet fokus på to lignende forsvindingssager, der har ligget stille hen over sommeren.

Satans Yngel er andet bind i serien om politiassistent Lucy Kiehl og en barsk fortælling om skyld og skam, om fortielser og løgne, og om det altødelæggende i at vokse op i skyggen af fortidens ondskab.Første bind i Lucy Kiehl Krimiserien, Jeg er den skyldige, udkom 2018.Bøgerne bør læses kronologisk.

Satans Yngel er andet bind i serien om politiassistent Lucy Kiehl og en barsk fortælling om skyld og skam, om fortielser og løgne, og om det altødelæggende i at vokse op i skyggen af fortidens ondskab.Første bind i Lucy Kiehl Krimiserien, Jeg er den skyldige, udkom 2018.Bøgerne bør læses kronologisk.

Politiassistent Lucy Kiehl, som læserne kender fra Marianne Monteaus første udgivelse, bliver hentet fra Aarhus til København for at assistere sine kollegaer i en anden sag, men inden længe hvirvles hun ind i de tre forsvindingssager.

"Bogen foregår ikke specielt meget i hospitalsbranchen, men det er jo et univers, jeg kender til og derfor kan beskrive. Men generelt er det mere min nysgerrighed på, hvordan det fungerer ude i verden, og hvorfor folk agerer, som de gør, der fascinerer mig," siger hun.

Stort set samtlige biblioteker i landet har købt hendes bøger. Og på Mofibo og Storytel ligger de i toppen af bøger, der bliver lyttet til.

Og det har givet hende blod på tanden.

"Jeg har allerede en tredje på vej. Den er i redigering, og jeg håber, at den udkommer ultimo 2019. Og lige nu arbejder jeg på en synopsis til den fjerde bog med Lucy som gennemgående karakterer," siger hun.

For Marianne Monteau er det som om, at den ene bog bare tager den næsten.

"Det giver sig selv, ligesom så meget andet folk beskæftiger sig med. Den ene ide kreerer den anden. Det er som en bog, der allerede findes. Jeg skal bare æde mig ind på den og havde den ned på papir," siger Marianne Monteau, der selv er vild med at læse krimier.

"Det spændende ved at læse og ved at skrive en krimi er hele processen frem til opklaring. Der er spor, vildspor og snørklede veje, der til sidst skal få én til af finde vej frem til gerningsmanden. Det er det, der gør det så fascinerende.

Publiceret 13 April 2019 10:30

SENESTE TV