Der er gratis adgang til foredraget med Anne-Cathrine Riebnitzsky i Lundtofte. Pressefoto

Der er gratis adgang til foredraget med Anne-Cathrine Riebnitzsky i Lundtofte. Pressefoto les kaner

En aften med prisbelønnede Anne-Cathrine Riebnitzsky i Lundtofte

Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky holder foredrag i Lundtofte

foredrag Den prisbelønnede forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky holder foredrag om sit forfatterskab og sin seneste roman 'Smaragdsliberen' i Lundtofte Sognegård onsdag 27. marts kl. 19.

Ud over sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt for sit fokus på undertrykte kvinder i den krigshærgede Helmand-provins. Hun modtog i den forbindelse Anders Lassen-legatet af kronprins Frederik i 2010.

Siden debuten som forfatter i 2010 med biografien 'Kvindernes krig', har hun modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. Hun vandt blandt andet i 2013 Politikens romankonkurrence med 'Forbandede yngel', som hun også modtog De Gyldne Laurbær for.

I forfatterskabet belyser Anne-Cathrine Riebnitzsky ifølge en pressemeddelelse blandt andet sine mange oplevelser i forbindelse med sine udsendelser.

Efter sin uddannelse fra Forfatterskolen i 1998 fortsatte Anne-Cathrine Riebnitzsky direkte i hæren. Her uddannede hun sig som sprogofficer, hvorefter hun blandt andet arbejdede på ambassaden i Moskva.

I 2007 blev hun udsendt til Afghanistan som soldat og efterfølgende som rådgiver for Udenrigsministeriet.

Den noget usædvanlige blanding af kunstner og militærkvinde har kommet hende til gavn på flere måder i hendes virke som forfatter.

“Jeg har haft en ret kaotisk opvækst. Men militæret gav mig den disciplin og forudsigelighed, jeg havde brug for. Så jeg oplevede militæret, som et meget trygt sted og et sted, hvor der blev sat pris på mine evner. Og disciplinen har jeg god brug for, når jeg skriver. Jeg kender flere, som, jeg mener, har et større talent, end jeg har, men de har ikke disciplinen, og så bliver det desværre ikke til noget,” siger hun.

I sin seneste roman 'Smaragdsliberen' fra 2018 berører hun emner som tro, terror, død og livet på den anden side af døden.

jbe

Publiceret 23 March 2019 13:00