Kaspar Colling Nielsen er BA i filosofi og cand.merc.fil. Pressefoto

Kaspar Colling Nielsen er BA i filosofi og cand.merc.fil. Pressefoto

Faglitterær festival: Samtale mellem Kaspar Colling Nielsen og Ove Kaj Pedersen

Ove Kaj Pedersen og Kaspar Colling Nielsen fusionerer deres tanker om samfundet

snak Onsdag 27. marts kl. 19-21 er der på Stadsbiblioteket, i Fennebergsalen, en samtale mellem Kaspar Colling Nielsen og Ove Kaj Pedersen. Arrangementet er en del af Faglitterær festival, der i perioden 21. marts - 6. april undersøger og zoomer ind på litterære virkelighedsudlægninger.

Kaspar Colling Nielsen, forfatter til 'Det europæiske forår', og Ove Kaj Pedersen, forfatter til 'Reaktionens tid', er ifølge en pressemeddelelse sat i stævne for med afsæt i deres aktuelle udgivelser at tage temperaturen på samtidens reaktionære og nationalromantiske tilbøjeligheder. Også nogle af de utopier og dystopier, der tegner sig for fremtiden, er sat til debat. Vaklende demokrati og sikkerhedszoner på Nørrebro, hvor mennesker holdes tilbage. Er det fremtiden for Danmark? Og hvad med vores allesammens velfærdsstat - skal den beskyttes mod alternative samfundsmodeller?

Ove K. Pedersen er professor emeritus i komparativ politisk økonomi. Pressefoto

Ove K. Pedersen er professor emeritus i komparativ politisk økonomi. Pressefoto

`Det europæiske forår´, udgivet i 2017, er en samfundssatirisk bog bygget på temmelig dystopiske tanker. Romanen handler om fire menneskers livsbaner og Europas forfatning i begyndelsen af et nyt årtusinde. I en globaliseret fremtid, hvor verden ikke længere bliver formet af politiske reformer og ideologier, men af en rig elite og af den teknologiske udvikling. I sin historie inddrager Kaspar Colling Nielsen talende dyr, en københavnsk kunstscene under forandring og et innovativt forskningscenter, der dækker hele Lolland.

Tanker fusionerer

Ove Kaj Pedersen har med sin seneste udgivelse `Reaktionens tid´ formuleret et skarpt comeback til sin tidligere udgivelse `Konkurrencestaten´, og bogen er et begreb, der er blevet heftigt diskuteret og gjort til samlebetegnelse for nedskæringer, effektiviseringer og stressede borgere som fodsoldater i vækstens tjeneste. `Reaktionens tid´ er ifølge pressemeddelelsen en lærerig, engageret og normativt motiveret historieskrivning om den danske samfundsmodels rødder og aktuelle legitimitetskrise - tilsat et forsøg på at vise en vej ud af krisen. "Løser vi ikke den krise, kan vi tabe trygheden og velstanden på gulvet," siger Ove Kaj Pedersen.

Nu kan man altså opleve de to aktuelle forfattere i samtale fusionere deres tanker og deres samfundsanalyser fra to forskellige forfatterskaber - og blive klædt bedre på til at gennemskue vores virkelighed, nu og i fremtiden.

jbe

Publiceret 20 March 2019 18:00