144 nye boliger til studerende står nu klar på DTU. Pressefoto

144 nye boliger til studerende står nu klar på DTU. Pressefoto

De 144 nye DTU-studieboliger stod klar på bare et halvt år

Første etape af nyt boligkompleks står klar med 144 studieboliger på DTU i Kongens Lyngby. De er en del af 312 boliger til internationale studerende

Uddannelse I begyndelsen af august blev byggeriet af 312 nye studieboliger på DTU Campus i Kongens Lyngby påbegyndt, i midten af september blev den første enhed hejst på plads, og nu blot et lille halvt år senere er første etape af projektet færdig med 144 præfabrikerede studieboliger. Boligkomplekset indgår som en del af Boligfonden DTU’s studieboligudbud, som er tiltænkt internationale studerende, og alle 144 boliger er allerede udlejet:

"Der har været rigtig stor efterspørgsel på boligerne, og det er glædeligt at se, at de første studerende nu flytter ind efter kun et halvt år efter. Det har kunnet lade sig gøre, fordi vi har valgt en præfabrikeret løsning, som har optimeret byggetiden markant," lyder det fra direktør for Boligfonden DTU, Mikael Hyttel Thomsen, og fortsætter:

"Byggeriet er således forløbet hurtigt og helt efter planen, og vi er endt med at få nogle rigtig flotte og funktionelle studieboliger, som producenten også de næste mange år skal stå for vedligeholdelsen af. Det har sine helt klare fordele, da alle parter således har haft en stor interesse i, at alt er forløbet, som det skulle under hele byggeprocessen."

Der er plads til grønt og cykler mellem boligerne. Pressefoto

Der er plads til grønt og cykler mellem boligerne. Pressefoto

Konceptbyggeri

Det er Concept Living A/S by ABC, som har specialiseret sig i levering af præfabrikeret byggeri, der er totalentreprenør på projektet. Virksomheden producerer permanente præfabrikeret løsninger i produktionen, som efterfølgende hurtigt kan opstilles, sammensættes og beklædes på byggepladsen:

"Fordelen ved præfabrikeret byggeri er, at man kan opføre boligerne hurtigere, da fundamenterne på byggepladsen kan klargøres samtidig med, at enhederne bliver bygget i produktionen. Derfor har det også kun taget lige knap et halvt år at opføre de første 144 boliger på DTU Campus," lyder det fra direktør hos Concept Living, Kjeld S. Facius.

Boligkomplekset består af to gange tre boligblokke, som begge danner en u-form og er adskilt af en cykel- og gangsti samt et grønt beplantningsbælte. Bygningerne har tre etager, og 12 af boligerne er handicapvenlige. Studieboligerne er placeret i gåafstand til alle faciliteter på campus, og der er offentlig transport til og fra stedet.

Kapp

Publiceret 03 March 2019 11:45

SENESTE TV