Line Svendsen har i rollen som Iben meget svært ved at finde sig til rette vest for Nørrebro

Line Svendsen har i rollen som Iben meget svært ved at finde sig til rette vest for Nørrebro

Forestilling på Lindegaarden: En københavner flytter vestpå

Forestillingen Tørskoet, der spiller 24. februar på Lindegaarden, tager udflytning af statslige arbejdspladser op til kærlig - og humoristisk - behandling

Af
Pernille Borenhoff

Grådkvalte funktionærer udtaler på tv, at de er blevet tvangsforflyttet til provinsen. Politikerne råber, at Danmark knækker midt over. Fordommene tårner sig op. Og det gør ondt på Iben, der spilles af skuespiller Line Svendsen. Hun og hendes datter vælger dog at flytte med styrelsen fra Nørrebro i København til en mindre by i provinsen. De skal sige farvel til lille lejlighed, cafeen lige om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby. Og goddag til hus, have og et nyt liv på landet.

Det er hovedtrækkene i forestillingen Tørskoet, som Sorgenfri Teaterforening 24. februar kl. 15 præsenterer i samarbejde med Kulturstedet Lindegaarden.

Publikum følger Ibens første år, hvor ord som grødbar, havnebus og myldretid mister deres betydning, og nye realiteter som reservedunk, skolebus og høns får plads.

"Tørskoet er et sjovt, satirisk og eftertænksomt drama. Teater til tiden, som tager del i den offentlige debat om udflytningen af statslige arbejdspladser, skævvridningen af Danmark og gravede grøfter mellem by og land. Selvgodheden og københavneriet får et tiltrængt eftersyn og et los bagi, ligesom provinsens mindreværd og stillestående storbyefterligninger bliver samlet op," fortæller leder af Sorgenfri Teaterforening Susanne Danig.

Publiceret 21 February 2019 10:00