Datidens Dansk Vestindien på Stadsbiblioteket

Mich Vraa, der har begået en barsk og hjerteskærende romankritik af dansk kolonihistorie, gæster Stadsbiblioteket

Mich Vraas romantriologi 'Haabet', 'Peters kærlighed' og 'Faith', der handler om Dansk Vestindien, er en tankevækkende, spændende og barsk historie om dengang Danmark handlede med slaver og brugte dem til sukkerproduktion på De Vestindiske Øer.

Trilogien er populær blandt læserne, har ligget på bestsellerlister og er nomineret til adskillige priser, -rost for at afdække en ikke helt så glorværdig periode i Danmarkshistorien.

Mich Vraa siger selv, at han ikke er historiker, og at det ikke har været hans ærinde at starte en debat om fortidens synder. Men man må sige at Vraa på fornemste vis får dækket kynismen og dobbeltmoralen. Et er at være i Danmark og have sine holdninger, noget andet er at være på øerne, og selv være en del af den herskende klasse.

Der mulighed for at møde Mich Vraa når han gæster Stadsbiblioteket i Lyngby den 28. februar kl.19-21. Her vil han fortælle om arbejdet med hans tre stærke fortællinger om Danmark som kolonimagt og om perspektiverne på menneskesyn og identitet i datidens Dansk Vestindien.

Mich Vraa formidler på baggrund af flere års studier både engageret og klogt om emnet, så ønsker man, at vide mere om periodens historie, herskere og slaver i kolonitiden er der noget at glæde sig til også selvom man ikke har læst trilogien inden.

Publiceret 20 February 2019 13:00