Titel: Freddie Mercury: den definitive biografiForfatter: Lesley-Ann JonesUdgivelsesår: 2015

Titel: Freddie Mercury: den definitive biografiForfatter: Lesley-Ann JonesUdgivelsesår: 2015

Ugens anbefaling fra Stadsbiblioteket

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik. Denne uge byder på et spændende og aktuelt kig ind i Freddie Mercurys liv

Af
Gitte Gregersen

Hvad handler bogen om?

Bogen handler om Freddie Mercury’s liv både som privatperson og som forsanger til Queen. Den fortæller om hans komplicerede kærlighedsliv og hans forhold til forskellige kvinder, mest i hans unge år og senere de forskellige mænd i hans liv. Der er mange personer i bogen, men da de fleste er kendte, så er det ikke så svært at adskille dem fra hinanden og hver gang en ny person optræder i bogen, får vi noget at vide om den person.

Hvert kapitel starter med et citat fra Freddie Mercury og et citat fra den person der optræder mest i kapitlet. Citater er for det meste enten om Freddie eller om Queen. Freddie Mercury er en meget stille og rolig, nærmest anonym person, når han er privat. Noget som måske kan være svært at forstå, når man ved hvor meget han fyldte på en scene.

Hvorfor skal man læse denne bog?

Det er en god anledning nu hvor filmen om Queen er oppe i biograferne. Bogen giver også en forståelse for, hvorfor idoler nogle gange opfører sig anderledes.

Hvilke andre bøger, synes du, den minder om?

'Elton John’ af Mark Bego. ‘Reveal’ (om Robbie Williams) af Chris Heat.

Publiceret 10 February 2019 08:00