I et på en gang intimt, moderne og unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann.

I et på en gang intimt, moderne og unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann.

Hiphop, folk, rock, jazz og heavy. Templet favner bredt

Mr. Koifish åbner 1. februar for forårssæsonen, der byder på 26 koncerter af vidt forskellig karakter

Af
Pernille Borenhoff

Rock, jazz, folk, heavy og hip hop. Med 26 koncerter i løbet af de kommende fem måneder tager Templet på Jernbanepladsen 1. februar hul på forårssæsonen.

Rygtet om de kommende koncerter er løbet hurtigt, og det har betydet, at enkelte af dem er udsolgt allerede inden de er blevet annonceret andre steder end på Templets hjemmeside. Det gælder for koncerten med Pligten Kalder den 7. marts og med Annika Aakjær den 27. marts.

Men for resten af koncerterne og arrangementerne er der stadig billetter at få.

Koncerten den 1. februar kl. 21 er med Mr Koifish, der er Morten Køies nye band. Efter 12 år som bassist og guitarist i Turboweekend står han nu på egne ben som frontmand. Musikken er soulinficeret, grungeinspireret og kantet popmusik.

Skousen og Per Vers

Igen i år er der både gamle kendinge samt nye navne på programmet, der er tilrettelagt af spillestedsleder Cecilia Cresso.

En, der tidligere har spillet i Templet, er Niels Skovsen. Den 26. april er han tilbage med et show, hvor publikum inviteres med på en musikalsk rejse.

"Niels Skousen er på en tour rundt i Danmark i forbindelse med, at han i år fylder 75 år. Koncerten bliver helt sikkert en tur down memory lane for et voksent publikum," siger Cecilia.

Per Vers har også tidligere lagt vejen forbi Templet. Som syttenårig vandt han i 1993 titlen “Årets Rapper”, og siden da har han underholdt med sine tekster, der er fulde af ordspil og humor. Hans publikum rækker langt ud over hip-hop-verdenen. Faktisk optrådte Per Vers til stor moro for Prins Henrik og et indbudt publikum, da Brede Værk for år tilbage åbnede en udstilling.

Per Vers er blevet præmieret med priser som Spoken Word Prisen, Dan Turèll Medaljen og Danmarks fineste sproglige udmærkelse; Modersmål-Prisen.

Rap battle og Dicte

Et nyt tiltag er koncert om søndagen.

"Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt, og den 31. marts har vi inviteret Dicte og Frederik Vedersø til at spille. Jeg går selv ofte til koncerter i København om søndagen, og vi vil gerne se, om det fungerer også her i Lyngby," siger Cecilie, der lover at arrangere søndagskoncerter også i efterårssæsonen, hvis denne bliver en succes.

Et helt nyt projekt er rap-battle, der finder sted den 9. marts.

"Det bliver rigtigt spændende. Jeg tror, at huset bliver fyldt med hiphoppere. Publikum kan stemme om, hvem der er bedst, og det er første gang vi forsøger os med den genre, hvor der både er koncert og battle inden koncerten," siger Cecilia.

Flere frivillige

Cecilia er eneste ansatte i Templet, og Templets succes og afvikling af koncerter og andre arrangementer er derfor meget afhængig af de mange frivillige kræfter.

"Vi har inden for det seneste stykke tid fået omkring 20 nyt frivillige og har cirka 50 i alt. De hjælper med afvikling af koncerter, står i baren, tager imod billetter, hjælper med salg og vasker op. Men vi kan godt bruge endnu flere, der har lyst til at være en del af et musikalsk og meget socialt fællesskab, "siger hun.

De frivillige kommer tæt på musikerne, og er der billetter tilbage til en koncert, så får de også mulighed for at deltage.

01. februar // MR. KOIFISH + support: THE CASE

Niels Skousen

Niels Skousen, en af Danmarks vigtigste kulturpersonligheder med en lang karriere i film- og musikbranchen, fylder 75 år den 28. januar 2019. Det bliver bl.a. fejret med en flot fødselsdagskoncert i Skuespilhuset, Store Scene, Det Kgl. Teater, d. 27. januar 2019, hvor Skousen selv står på scenen, en bandturné i april og en ny albumudgivelse i foråret 2019.

I et på en gang intimt, moderne og ikke mindst unikt lydunivers fortæller Skousen de historier og betragtninger, der kendetegner ham og har gjort det siden begyndelsen med Skousen & Ingemann. Hans smukke sprog, rørende historier og bidske kommentarer gør ham helt uundværlig på den danske musikscene, for den slags erfaring og nærvær kommer ikke gratis, og derfor rækker hans publikum også ud over flere generationer.

Det er sange, der går til hjertet

Når Niels Skousen står på scenen, bliver publikum inviteret med på en musikalsk rejse. Hans musikalske historier favner bredt, og med sin humoristiske, skarpe og til tider melankolske stemme rammer hans sange os der, hvor vi gi'r os selv lov til at lade følelserne tale. Skousen har i kraft af sit virke og sin karriere opnået en toneangivende og anset position, og han fremtræder som en distingveret sangskriver og performer.

Dagbladet Information har tidligere benævnt Niels Skousen som ’Sprogets geniale guldgraver’.

Til Ud&Se i maj 2018 siger produceren Nikolaj Nørlund bl.a.: "Niels´ stemme, toneleje, ja hele hans facon brænder igennem til koncerterne. Han når ud til alle aldre - han transcenderer generationerne".

Niels Skousen, diskografi Hvem er du som kommer imod mig (2016) Smil eller dø (2014) 40 år i Dansk Rock (2012) Lyt til din coach (2010) Daddy Longleg (2006) Dobbeltsyn (2002) Landet rundt (1980) Palads af glas (1976) Jeg vender mig i sengen (1973) Herfra hvor vi står (1971)

Niels Skousen har skrevet den meget roste biografi "Herfra hvor jeg står", som er udgivet på Gyldendals forlag 2011. Og i 2017 blev nogle af Niels Skousens vigtigste sangtekster udgivet i bogform, på forlaget Jensen & Dalgaard med titlen "Dobbeltsyn". Et udvalg af tekster fra begyndelsen i 1971 til – det indtil videre – seneste album i 2016.

Publiceret 28 January 2019 15:21