Foto: Brigitte og Ulrik Nielsen

Foto: Brigitte og Ulrik Nielsen

Vikinger inviterer vil våde fester

De kommende søndage samles vikinger og skrællinger i både Vedbæk og Skodsborg for at fejre de vikinger, der skal døbes i det kolde vand

TRADITION Vedbæk Vinkingelaug byder på varm og nærende vikingedrik, så de mange fremmødte kan holde varmen. Bålet på stranden bliver tændt, og vikinger såvel som menige borgere fra Vedbæk vil samles omkring badebroen.

Det sker alt sammen søndag 20. januar kl. 10.00, når den årlige og traditionelle vikingedåb finder sted.

Ceremonien indledes med at lurblæsere og Ypperstepræsten Gert gør deres entre på stranden. Under hele seancen bliver de nydøbte medlemmer hilst velkommen af lurblæserne og vikinger, som med tilråb kommer med lykønskninger.

Vedbæk Vikingelaug glæder sig til at byde alle beboere i kommunen velkommen til et par festlige timer på Nordstranden.

Festen fortsætter i Skodsborg

Søndag 27. januar fortsætter de festlige begivenheder, når Skodsborg Vikingelaug helt ekstraordinært skal fejre hele 14 skjoldmøer og vikinger, der har gennemført vinterbadning i 10 år. De skal derfor ophøjes til valkyrier og bersærker.

Ved ceremonien bliver de gendøbt og får egne tilnavne. Yderligere skal syv skjoldunger alias nybegyndere døbes for første gang. Også her vil der være festlige uklædninger, et bål at varme sig på samt vikingemjød til alle de fremmødte.

Festen finder sted fra kl. 10, og det hele sker ved badebroen i Skodsborg, hvor Skodsborg Vikingelaug får assistande fra frænderne i Vedbæk.

adk

Publiceret 18 January 2019 08:00