Tine Kjølsen åbner Lyngby Kunstforeningens nye udstillingssted i Portnerboligen ved Sophienholm.

Tine Kjølsen åbner Lyngby Kunstforeningens nye udstillingssted i Portnerboligen ved Sophienholm.

Kunstforeningen på Sophienholm fra i dag: Kunst i Portnerboligen

Lyngby Kunstforening er flyttet fra Jernbanepladsen til Sophienholm. Første udstilling åbner 12. januar

Af
Pernille Borenhoff

Kunsten bliver samlet ved Sophienholm, idet Lyngby Kunstforening har fået mulighed for at udstille i Portnerboligen - det lille hvide hus, der ligger lige ved indgangen til Sophienholm, parken og p-pladsen.

I mange år havde Benny Andersen råderet over boligen, der har stået tom, siden digterens bortgang sidste år.

Kunstforeningen har tidligere haft lokaler på Jernbanepladsen i Kgs. Lyngby, men den12. januar slår foreningen dørene op til sin nye domicil med en udstilling af grafikeren Tine Kjølsen.

Udstillingen "INDTRYK - AFTRYK - UDTRYK - TRYK" omfatter grafiske arbejder, der præsenteres både som væghængte værker og som artist books med grafiske tryk opstillet på podier.

Tine Kjølsen er uddannet grafisk designer fra Skolen for Brugskunst, og hun har desuden en MA i professionsuddannelses -udvikling fra Københavns Universitet. I 1998 blev hun ansat på Det Kongelige Danske Kunstakademis Designskole som underviser. Fra 2013 har hun været institutleder for Kunstakademiets Institut for Visuelt Design, hvor hun har været ansvarlig for instituttets tilblivelse, udvikling og drift.

Udstillingen i Portnerboligen ved Sophienholm, Nybrovej 401 A, 2800 Kgs. Lyngby, slutter lørdag den 2. februar. Der er åbent tirsdag til fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-14. Endvidere er der forsøgsvis åbent søndag den 20. januar kl. 12-15.

Der er artist talk lørdag den 26. januar kl. 13-14. Alle er velkomne.

Publiceret 12 January 2019 10:30

SENESTE TV