Emil og Jasmin danner par i julebagedysten den 25. december. Foto: DR

Emil og Jasmin danner par i julebagedysten den 25. december. Foto: DR

Han vandt Den Store Bagedyst - men: Emil har ikke nået at bage til jul

Emil Obel har haft travlt, siden han vandt Den Store Bagedyst. Den 25. december kan man se ham og Jasmin i den store julebagedyst - og måske går de videre til finalen den 28. december

Af
Pernille Borenhoff

Julen er for de fleste mennesker en travl og hektisk tid. For Emil Obel, som den 24. november blev kåret til vinderen af Den Store Bagedyst 2018, har december været utroligt hektisk.

"Jeg har fået enormt mange henvendelser med forespørgsler om alt muligt forskelligt. Om jeg kan lave kager til bryllupper eller andre fester. Om jeg kan deltage i arrangementer, og om jeg vil skrive en bog. Lige nu prøver jeg bare at koncentrere mig om min skole og om at få et overblik over alle tilbuddene, og hvad jeg skal sige ja og hvad jeg skal sige nej til. Men jeg laver ikke kager på bestilling," siger Emil Obel, der bor i Kgs. Lyngby med sin familie.

En bagebog er dog i hans tanker.

"Det er enormt populært, og jeg har selv en stor samling bagebøger, og det kunne være sjovt selv at lave en. Men det går i hvert fald et år, inden en eventuel bog udkommer," siger 17-årige Emil, der går i 2. g. på Aurehøj Gymnasium. Her har klassekammeraterne enkelte gange nydt godt at hans bagetalent.

"Jeg har da haft kage med til klassen, men ikke så ofte, som de nok gerne ville have," siger han.

Optagelserne til Bagedysten sluttede i juni. Så i alle månederne op til den 24. november har han gået med hemmeligheden. Kun familien vidste besked, for de var inviteret med til optagelsen af den sidste udsendelse.

"Det var sjovt at gå med en hemmelighed i så mange måneder. Alle var interesserede og prøvede at få ud af mig, om jeg vandt. Så jeg skulle tænke meget over, hvad jeg måtte sige, og det lykkedes mig at bildt mange ind, at jeg havde tabt," siger han.

Tæt forhold til Jasmin

Emil har nydt at være med. Selvom det har krævet lange dage med ture til Jylland. Og fravær fra skolen.

"Det har været vildt sjovt og meget hårdt. Men jeg har lært meget og er blevet mere sikker i køkkenet. Jeg har lært nye teknikker. Og så har vi haft det virkelig godt sammen på holdet," siger han.

Et særlig tæt forhold har han fået den den Jasmin Gabay, der blev nummer to i konkurrencen. Hun bor i Bagsværd og de har oftest fulgtes ad til optagelserne.

Det er også hende, han danner par med i Den store julebagedyst, der sendes den 25. december.

"Jeg skal bage med Jasmin i den store julebagedyst. Det er meget fedt, for vi hygger os godt og ser hinanden tit. Vi fik at vide i august, at vi skule bage sammen, og siden har vi øvet os hos hinanden," siger Emil.

Hvad de har tænkt sig at bage, vil han ikke afsløre. Ej heller om han og Jasmin går videre til finalen den 28. december.

"Vi er fem hold af to der dyster, og tre hold går videre. Det er hyggeligt i julebagedysten, men det er et meget stærkt hold i år af de bedste fra de tidligere sæsoner. Derfor er der ekstre pres i teltet, og alle vil gerne videre og laver endnu vildere kager end tidligere. Ambitionsniveauet er virkelig højt," siger han.

Håber på halloween

Emil har haft alt for travlt i år til at tænke på julebag.

"Jeg har ikke været i gang endnu. Alle juleting er blevet udeladt, fordi jeg har haft travlt med alt mulig andet," siger Emil, der dog håber, at han alligevel når at bage det han allerbedst kan lide at bage til jul. Nemlig et honningkagehus.

"Det er sjovt at bage. Jeg kan godt lige at bygge noget op. Og at pynte det. Honningkagedej er et nemt materiale at bygge i, og det kan alle kaste sig ud i. Det behøver ikke være knivskarpt," siger han.

I mange har har Emil holdt halooween i familiens hjem. Men det måtte han droppe i år, fordi han var optaget af bagedysten.

"Jeg håber, at jeg kan lave halloween igen næste år. Men det bliver ikke hjemme, for de seneste år har vi haft 400 mennesker igennem på en aften, så det kræver et større areal, og det kigger jeg lidt efter nu," siger Emil.

Publiceret 20 December 2018 11:45

SENESTE TV