Deltag i en sund juletradition. Hvert år den første søndag i december afvikles der Julemærkemarch i Danmark - og i år for første gang i december måned også i verdens ældste forlystelsespark.

Deltag i en sund juletradition. Hvert år den første søndag i december afvikles der Julemærkemarch i Danmark - og i år for første gang i december måned også i verdens ældste forlystelsespark.

Julemærkemarchen: Gå for en god sag på Bakken

Vær med til at gå for en god sag, når der afholdes Julemærkemarch på Dyrehavsbakken for første gang i december måned

Julemærkemarchen er en årlig velgørenhedsmarch arrangeret af Julemærkefonden til fordel for julemærkehjemmene, som afholdes forskellige steder omkring i Danmark. Da Bakken holder åbent til jul for første gang nogensinde, så har de i år meldt sig under fanerne.

Julemærkehjemmene har i mere end 100 år været drevet udelukkende gennem salg af Julemærker. Men sådan er det ikke mere. Derfor er der også kommet nye initiativer til eksempelvis Julemærkemarchen

”Hvert år mærker vi et fald i antallet af solgte Julemærker, og vi kan ikke som tidligere alene drive Julemærkehjemmene ved at sælge støttemærket til juleposten. Dertil er den analoge verden blevet overhalet. Men vi henter alligevel knap en femtedel af vores samlede indtægter alene på Julemærkesalg i november og december, så indtægterne er stadig vigtige for os. Vi håber, at danskerne stadig støtter op om den danske juletradition, som Julemærket er, og måske pynter med det på pakker, bordkort og gavemærker som alternativ til juleposten, siger direktør for Julemærkefonden Søren Ravn Jensen.

Årets julemærke

Årets Julemærke er på gaden – det 115. i en ubrudt række, der siden 1904 er blevet solgt til fordel for udsatte børn i Danmark. Det kendte Troldeliv-univers danner rammen om Julemærket 2018, som Danmarks vel nok bedst kendte serietegner, Peter Madsen, står bag.

Julemærkemarch

2. december - 11:00

Startsted: Pjerrots Hus

Tilmelding på julemaerkemarchen.dk

Julemærket og Julemærkehjemmene

  Postekspedient Einar Holbøll fik ideen til Julemærket i 1903

  I 1904 udkom det første Julemærke. Julemærket 2018 er nummer 115 i en ubrudt række

  Siden 1904 er overskuddet fra salg af Julemærket gået til at hjælpe udsatte børn i Danmark

  I dag er der fem Julemærkehjem i Danmark: I Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde

  Hvert år får knap 1.000 børn mellem 7-14 år ophold på et Julemærkehjem

  Julemærkehjemmene hjælper børn, der kæmper med mobning, ensomhed, lavt selvværd og overvægt

  Julemærkehjemmene modtager kun 4,7 % i offentligt tilskud

  Læs mere om Julemærkehjemmene på julemaerket.dk

Publiceret 28 November 2018 15:00

SENESTE TV