Finn Heiberg bliver den sidste kunstner, der udstiller på Jernbanepladsen.

Finn Heiberg bliver den sidste kunstner, der udstiller på Jernbanepladsen.

Finn Heiberg lukker for sæsonen i kunstforeningen

'Køkkenet er nymalet' hedder udstillingen, der bliver Lyngby Kunstforenings sidste på Jernbanepladsen. Foreningen flytter til Portnerboligen ved Sophienholm

Af
Pernille Borenhoff

Med en udstilling af billedkunstneren Finn Heiberg slutter Lyngby Kunstforening sæsonen 2018. Det bliver samtidig den sidste udstilling på Jernbanepladsen, idet Lyngby Kunstforening fra januar 2019 flytter til Portnerboligen ved Sophienholm.

Udstillingen "Køkkenet er nymalet!" omfatter olie- og akrylmalerier, der præsenterer bordmaleri og indendørsmaleri: ting og redskaber fra køkkenet, der bliver flyttet rundt med; genstande, som ikke nødvendigvis er maleriske - en køkkenvask eksempelvis, som er interessant og mærkelig, men kan den blive malerisk? Hensigten er at lave billeder, hvor man undres over, at maleriet kan tage drejninger eller være komplekst på en uventet måde.

Finn Heiberg er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1980 og har siden udstillet på bl.a. Kunsthallen Nikolaj, København, Johannes Larsen Museet, Kerteminde, og Odsherreds Kunstmuseum, Asnæs. For Finn Heiberg er kunsten mulighedernes legeplads. Han beskriver sin omverden i et let genkendeligt og uskolet billedsprog og med en kraftig kolorit. Hans motivverden er hverdagslige opstillinger og hverdagens landskaber. Finn Heiberg er medlem af bl.a. Huset i Asnæs og fra 2007 af Kunstsammenslutningen Corner.

Udstillingen på Jernbanepladsen 22 åbner lørdag den 3. november og slutter lørdag den 24. november. Der er åbent tirsdag til fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-14. Søndag og mandag lukket.

Publiceret 02 November 2018 19:00

SENESTE TV