Professor Ning de Conninc Schmidt fortæller om skolens udvikling i det 20. århundrede.

Professor Ning de Conninc Schmidt fortæller om skolens udvikling i det 20. århundrede.

Foredrag i eftermiddag om skolestrid i Lyngby

Som en del af Stadsarkivets udstilling 'Din min og vores skole' fortæller Ning de Coninck-Smith om skolens udvikling, som også i Lyngby-Taarbæk har budt på store forandringer og magtkampe

Den prisbelønnede professor Ning de Coninck-Smith holder på baggrund af sine forskningsresultater foredrag om skolesystemets udvikling og historie på Stadsarkivet.

Som en del af foredraget perspektiveres der også til Lyngbyskolernes historier, f.eks. kan du høre om den såkaldte `Skolestrid i Lyngby´, der fandt sted på Engelsborgskolen i 1920’erne. Hvilket var en skolekonflikt, hvor bølgerne for alvor gik højt, da forældrene krævede indflydelse på skolens regler for korporlig afstraffelse, vilkårlig karaktergivning og klasseskift. Overlæreren og skolens lærere stod her sammen mod, hvad de opfattede som et angreb på deres autoritet, og de blev støttet af sognerådet, som kun ville modtage klager fra navngivne forældre og ikke fra en forening!

Hør meget mere, når Coninck-Smith besøger Frieboeshviles smukke havesal og giver indblik i skolens begivenhedsrige historiske udvikling. Ved samme lejlighed er der mulighed for at se den lokalhistoriske udstilling 'Din og min og vores skole'.

Book billet a 20 kr. på Lyngbybib.dk til foredraget Skolens udvikling i det 20. århundrede, der finder sted torsdag 1. november kl.17 på Stadsarkivet, Frieboeshvile, Lyngby Hovedgade 2

Publiceret 01 November 2018 08:00

SENESTE TV