Lygtequilt hedder dette værk med tydelig japansk inspiration.

Lygtequilt hedder dette værk med tydelig japansk inspiration.

Quiltere udstiller på Havarthigården

Der er både WOW-effekt og inspiration at hente, når Nordsjællands Quiltere den kommende weekend udstiller i Holte

Af
Pernille Borenhoff

udstilling I sommeren 1988 besluttede ti entusiastiske quiltere at stifte en lokalgruppe under Dansk Patchwork Forening. 30 år er gået, og Nordsjællands Quiltelaug har stadig hjemsted i Birkerød og tæller nu lidt over 50 medlemmer.

Den kommende weekend lægger Havarthigården, Havarthivej 6, hus til en udstilling med masser af quilt, WOW-effekt og inspiration til selv at kaste sig ud i patchworkens verden. Selvom man måske nok skal sætte ambitionen lidt ned i forhold til, hvad de præsterer i patchwork-foreningen.

Det er gennem årene primært projekter med fælles quilts, der har holdt gruppen sammen. I flæng kan nævnes - ’Mormors Kolonihavehus’ og ’Postkort fra Danmark’ begge er syet til udstillinger i Japan, og den ene er blevet derovre; ’Elverhøj’ som med tilladelse er syet efter Ib Spangs Olsens tegning er solgt til International Quilt Study & Museum i Nebraska; en 11 m lang frise er syet til Frilandsmuseets 100 års jubilæum og ’Friendship Star Quilt’ til Jacobstad i Finland.

Udstillingen viser eksempler på flere fællesprojekter. Blandt andet et større japansk projekt samt et fællesprojekt ’Paneler’, som de nordsjællandske quiltere syede i vinteren 2016-2017, og som består 28 paneler delt i syv grupper a fire stk.

Skulle man være blevet så inspireret, at man selv ønsker at gå i gang, så vil Brodøsens Værksted v/ Bettina Andersen være tilstede i udstillingens åbningstid med en pop up shop med salg af diveres broderi-kits.

Udstillingen er åben lørdag den 27. oktober og søndag den 28. oktober kl. 10-16. Gratis adgang.

Publiceret 24 October 2018 19:00

SENESTE TV