Foredrag på Sophienholm: Kendt - glemt - genoplivet

Johan Ludwig Lund (1777-1867) var en central skikkelse i dansk kulturliv, og en anerkendt kunstner som engang boede på Sophienholm. Anna Schram Vejlby fortæller om hans liv og virke

Johan Ludwig Lund (1777-1867) var en central skikkelse i dansk kulturliv, og en anerkendt kunstner som engang boede på Sophienholm. Hvorfor blev han glemt?

Anna Schram Vejlby, Museumsinspektør fra Den Hirschsprungske Samling, har forsket i sagen og været på detektivarbejde i sin søgen efter mere viden om denne Johan Ludwig Lund.

Det viser sig, at Lund i sin samtid var kendt og højt respekteret for sine landskabsmalerier, men også historiske og religiøse malerier. Som 22-årig studerede han ved det Kongelige Danske Kunstakademi og rejste til Dresden på studietur sammen med en anden kunster fra romantikken, nemlig selveste den verdensberømte tyske kunstner Caspar David Freidrich.

Hør meget mere om Lunds spændende liv, hans særlige tilknytning til Sophienholm og hans kamp for anerkendelse i Danmark. Foredraget finder sted 1 november kl.19.30 på Sophienholm. Book billet a 20 kr. på Sophienholm.dk. /peb.

Publiceret 23 October 2018 19:00