Biblioteket anbefaler: Bjørnen Boris har bøvl på hjemmefronten

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik i samarbejde med lokalavisen Det Grønne Område. Denne uge byder på en fornøjelig billedbog om en sur bjørn

Af
Anna Wittorff

Lyngby-Taarbæk Bibliotek

Anbefaling Jeg elsker fortællingerne om bjørnen Boris. Dette er den tredje bog i rækken, og den lever helt og aldeles op til forventningerne. Den første bog, der hedder ”Da Boris fik gæslinger”, vil Boris spise æg, men de klækker og ud kommer en flok gæslinger, som tror Boris er deres mor. I den anden bog, ”Hotel Boris”, tager Boris og gæslingerne på ferie, men da de kommer hjem, er der nogle frække mus, som er flyttet ind og lavet Boris’ hus om til et hotel.

Her i den tredje bog om Boris, bor han nu sammen med både gæslingerne og musene. Det er han godt træt af, for Boris er egentlig ikke en særlig selskabelig bjørn og foretrækker fred og ro. Det er musene, der irriterer Boris, for de roder, sviner, fylder og er generelt bare rigtig træls, selvom det ikke er deres mening.

Efter utallige forsøg på at komme af med dem, beslutter han sig for at flytte. Han tager naturligvis gæslingerne med, da, de tror, han er deres mor, men det betyder bare, at det er rigtig svært at finde et ordentligt sted at bo. Da det endelig lykkes, og Boris er glad, viser det sig, at gæslingerne savner musene og er meget triste uanset, hvad Boris finder på for at opmuntre dem. Men så kommer flyttebilen med alle deres ting og… musene selvfølgelig.

Historierne om Boris herligt illustreret af forfatteren selv. Tegningerne er farverige, humoristiske og er faktisk mindst lige så fortællende som teksten. Bogen kan anbefales fra cirka tre år og er en af de skønne bøger, som ikke kun underholder børnene, men også den voksne, der læser højt.

Publiceret 13 October 2018 11:00

SENESTE TV