Jubilæumskoncert lørdag: Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester fylder 50 år

I år fejrer Lyngby-Taarbæk harmoniorkester sit 50-års jubilæum. Jubilæet fejres med et brag af en koncert den 6. oktober 2018

Lyngby-Taarbæk harmoniorkester blev dannet i 1968 som et overbygningsorkester til de dygtige elever i musikskolen, der havde brug for større musikalske udfordringer, end de kunne få i de andre sammenspilstilbud. Gennem tiden har orkestret udviklet sig til at være at et af Danmarks bedste harmoniorkester. En position, som orkestret har opretholdt gennem de sidste 40 år.

Jubilæet fejres med en stor festkoncert og efterfølgende reception i Lyngby Hallen, Hal 2 lørdag den 6. oktober 2018 kl. 15.00 Der er gratis adgang og alle er meget velkomne.

Udover at være et musikalsk samlingspunkt for dygtige amatørmusikere, har orkestret også været rugekasse for en lang række professionelle musikere, som i dag er at finde i landets professionelle orkestre og ensembler.

Det konstant høje musikalske niveau i orkestret har ledt til mange oplevelser for orkestrets medlemmer. Det er blevet til udlandsrejser i hele i Europa – senest i 2017, hvor orkestret var i Oslo, for at deltage i et samarbejde med Norges Musikhøjskole.

Et meget højt musikalsk niveau har til alle tider været et mantra for orkestrets kunstneriske ledelse. Derfor har deltagelse i Danmarksmesterskaberne i 1. division, (som er den bedste række), altid været prioriteret højt. Det har tvunget orkestret til at give sig i kast med værker af en teknisk og musikalsk sværhedsgrad, som det ellers havde værget sig ved. Anstrengelserne har båret frugt, og det er blevet til 7 Danmarksmesterskaber – senest i 2014.

Nogle af de største oplevelser for orkestrets medlemmer var deltagelsen i Det Kongelige Teater og Lyngby-Taarbæk Kommunes store teaterforestillinger i Dyrehaven. Det startede i 1996 med forestillingen ”Elverhøj”. I alt blev det til 6 opsætninger over 14 år i samarbejde med Det Kongelige Teater. En del af orkestrets nuværende medlemmer har spillet i orkestret i over 20 år, og har således deltaget i forestillingerne i Dyrehaven. Deltagelsen i forestillingen var en fantastisk mulighed for orkestret i at medvirke i en professionel produktion – en oplevelse for livet.

Børn og Unge

I løbet af de seneste 10 år har Lyngby-Taarbæk Harmoniorkestret arbejdet stadig tættere sammen med Lyngby-Taarbæk Musikskole. Sammen afholdes der hvert år en fælles julekoncert, hvor musikskolens blæserelever får en oplevelse af hvad det vil sige, at spille i ”det store orkester”, når alle spiller sammen i fællesnumrene. Derudover arrangerer Musikskolen og Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester også talen-koncerter, hvor de dygtigste af musikskolens elever får chancen for at stå som solister foran et stort orkester.

Seneste tiltag i samarbejdet omkring børn og unge var i foråret 2018, hvor Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester i samarbejde med Virum Gymnasium spillede en fantastisk musicalkoncert. Her spillede orkestret musical-værker med udgangspunkt i litterære forlæg som for eksempel ”My Fair Lady”, ”Les Miserable” og ”West Side Story”. Udover at give eleverne på gymnasiets musiklinje en mulighed for at opleve et stort orkester var elever og lærere fra gymnasiet også solister foran orkestret – en mulighed de ikke lige får til daglig.

Lyngby Taarbæk kommune som forbillede for amatørmusikken

Siden sin etablering har Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester været en fast del af kulturlivet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Kommunen har gennem 40 år har været et forbillede i indsatsen for amatørmusikken, og med tre af Danmarks bedste amatørensembler - nemlig Lyngby Taarbæk Symfoniorkester, Lyngby-Taarbæk Brassband og Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester bosat i kommunen, har Lyngby-Taarbæk kunnet bryste sig af en helt særlig position i dansk amatørmusikliv. Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester har med glæde kvitteret for samarbejdet med kommunen gennem de traditionsrige nytårskoncerter for borgmesteren og Sankt Hans Arrangementer for kommunens borgere.

Jubilæet fejres med en stor festkoncert og efterfølgende reception i Lyngby Hallen, Hal 2 lørdag den 6. oktober 2018 kl. 15.00 Der er gratis adgang og alle er meget velkomne.

Publiceret 03 October 2018 11:00

SENESTE TV