Louise Gade og Simon Dyreby som Askepot og prins Christopher.

Louise Gade og Simon Dyreby som Askepot og prins Christopher.

Stor opsætning: Askepot på scenen i Cirkusteltet på Bakken

70 skuespillere, sangere og dansere indtager Cirkusteltet på Bakken med musicalen ’Askepot’

Af
Pernille Borenhoff

MUSICAL Alle kender det klassiske Grimm-eventyr om den forældreløse Askepot, der på magisk vis kommer til bal og møder prinsen fra sine drømme. Mange har set filmen, endnu flere uddrag af denne, når Disneys juleshow hvert år den 24. december vises på DR.

Færre har set musicalen, der har musik og tekst af det prisvindende makkerpar Rodgers og Hammerstein. Den havde premiere for 60 år siden, men er ikke tidligere opført i Danmark. Det råder Mastodonterne bod på.

"I Mastodonterne er vil altid på udkig efter vores næste projekt.... Vores 30 år jubilæumsforestilling skulle være noget specielt...Det var som at finde en hemmelig skat, da musicalen Askepot pludselig dukkede op. Og det var fuldstændigt vanvittigt, at den lå og ventede på os og havde gjort det i 60 år..." skriver Mastodonterne blandt andet i det store jubilæumsprogram som du har udsendt i forbindelse med opførelsen af forestillingen.

Louise Gade, der blandt andet tidligere har spillet Fiona i Mastodonternes opsætning af ’Shrek – the musical’, spiller den krævende hovedrolle.

”Askepot er god som dagen er lang, men jeg synes, det er vigtigt, at hun bliver elskelig på flere niveauer, og ikke kun fordi hun er sød. Jeg vil gerne give Askepot noget humor, noget varme og et lille drys af noget skørt. Man skal kunne forstå hvorfor det lige netop er hende, som prinsen forelsker sig i,” siger hun.

De første år af Mastodonternes liv havde foreningen hjemsted i Fredensborg/Humlebæk kommune, men i 2004 flyttede teatertruppen til Hillerød. I 1999 indledte Mastodonterne et tæt samarbejde med komponisten og sangskriveren Sebastian, der udover at instruere truppens forestillinger også komponerede en ny musical - Klokkeren fra Notre Dame- specielt til Mastodonterne. Denne forestilling er dog instrueret af Katrine Aaberg Iversen.

Hvordan Louise Gade og de flere end 70 medvirkende har fortolket forestillingen om Askepot, kan man se, når de spiller i Cirkusrevyen på Bakken fra den 12. til den 21 oktober.

Billetter kan købes på www.mastodonterne.dk.

Både børn og voksne optræder i forestillinge.

Både børn og voksne optræder i forestillinge.

Hvad: Askepot

Hvem: Mastodonterne

Hvor: Cirkusrevyen

Hvornår: 12.-21. oktober

Publiceret 30 September 2018 08:00

SENESTE TV