Der laves æblemost på Frilandsmuseet. Foto: Jeppe Wojcik

Der laves æblemost på Frilandsmuseet. Foto: Jeppe Wojcik

Smag på Frilandsmuseet og de gamle æblesorter

Frilandsmuseet inviterer til en intensiv, nørdet, kulturhistorisk temaweekend med fokus på gamle sorter af æbler, kvæder, mispler, korn, bær og grøntsager

Af
Pernille Borenhoff

For alle, der elsker haver, god og sund mad, at spise deres historie og ønsker at bliver klogere er der godt nyt. De skal nemlig bare lægge vejen forbi Frilandsmuseet, der i weekenden den 29. og 30.september kl. 10-15.30 holder 'Gamle Sorters Dag'.

De frivillige i museets havelaug tager imod i den store køkkenhave og uddeler smagsprøver på forskellige sorter af blandt andet gulerødder og kål. De frivillige sælger også frø fra haven og suppeviske, så man kan gå hjem og koge en god efterårssuppe.

Museets gartner viser rundt i frugthaven og fortæller om sorterne og beskæring. Køkkenlauget vil tilberede frugt og bær efter gamle opskrifter, og biavleren fortæller om bierne og sælger honning og voks.

Smag på de gamle sorter.

Smag på de gamle sorter.

Stop madspild

’Ciderrevolutionen’ vil også være at finde på Frilandsmuseet. Det er et projekt under Coop DKs tema: Stop madspild, hvor de fremstiller cider af frugt med overskreden salgsdato og nedfaldsfrugt. Møllerlauget arrangerer ’orienteringsløn’ i den spændende verden af kornsorter og deres anvendelser, der er værkstedsaktiviteter for børn, hvor de kan fremstille ’sund’ slik af blandt andet rosenblade. .

I weekenden vil der være salg af æbletræer og smagsprøver på æblerne, så kan man vælge det træ, hvis æbler man bedst kan lide, ligesm Frøsamlerne står for salg af frø fra spændende gamle sorter.

Sidst men ikke mindst, så vil der være café på gårdspladsen med salg af gode pølser, kage, kaffe, cider m.m.

Publiceret 26 September 2018 16:00

SENESTE TV