Den norske violinist Helge Slaatto spiller Greig på Lindegaarden.

Den norske violinist Helge Slaatto spiller Greig på Lindegaarden.

Lindegaarden fejrer Griegs 175-års fødselsdag på fredag

Helge Slaatto, violin, og Anne Mette Stæhr, klaver markerer 175-året for Griegs fødsel

Af
Pernille Borenhoff

Den norske komponist Edvard Grieg (1843-1907) havde et meget nært forhold til Danmark og København og komponerede i 1868 sit mesterværk, klaverkoncerten i a-mol, i Søllerød.

I anledning af 175-året for komponistens fødsel holder Lindegaarden 28. september en koncert, hvor Helge Slaaatto (violin) og Anne Mette Stæhr (klaver) spiller Grieg. Grieg eksperten Mogens Wenzel Andreasen, der er forfatter til bogen 'Grieg og Danmark' introducerer koncerten.

Den norske violinist Helge Slaatto har spillet Grieg mange steder i verden, også i sit hjemland ved Festspillene i Bergen og ved Grieg Festivalen i Oslo og ofte sammen med pianisten Anne Mette Stæhr.

På programmet står desuden romancer af Johan Svendsen, Jean Sibelius og Wilhelm Stenhammar. Og fra vores egen tid: danske Anders Nordentofts værk ”Atrani” for soloviolin. Komponisten vil selv være til stede og præsentere sit værk.

Koncerten begynder kl. 20, men allerede kl. 18 kan man tilmelde sig fællesspisning, til tonerne af OlgaPolka, der spiller nordisk folkemusik og inviterer til en svingom. Billetter og yderligere info på www.lindegaardskoncerterne.dk.

Publiceret 26 September 2018 08:00

SENESTE TV