På Stadsbiblioteket og Frilandsmuseet kan du møde Lille Virgil og de andre kendte og elskede figurer fra Ole Lund Kierkegaards univers.

På Stadsbiblioteket og Frilandsmuseet kan du møde Lille Virgil og de andre kendte og elskede figurer fra Ole Lund Kierkegaards univers.

Lille Virgil og Orla Frøsnapper er i byen

Gå ikke glip af figurerne fra de højtelskede børnebøger, når Stadsbiblioteket, Stadsarkivet og Frilandsmuseet åbner dørene for en spændende lørdag i Ole Lund-Kirkegaards univers

Turen starter på Stadsbiblioteket kl. 11 med familieomvisning i udstillingen ”Fang fortællingen: Lille Virgil”. Her kan Virgils bolig, hønsehuset, og hans gode venner Carl Emil og Oskar opleves i børnehøjde. På cykel går det herefter videre til Stadsarkivets nye skoleudstilling, der har genskabt skolen, som den var engang for 100 år siden, og som den var i 60’erne, da Ole Lund-Kirkegaard skabte sine historier. I udstillingen genopleves Virgils skoledag fyldt med morgensang, frikadellesløjd og udenadslære. Også frikvarterets gamle lege i skolegården kan prøves, fx at hinke, spille bold med remser op ad mur og ´To mand frem for en Enke´.

På cykel til Frilandsmuseet

Efter servering af frokost og `skole-kridt´ cykles der til Frilandsmuseet, hvor fortællingen om Orla Frøsnapper er iscenesat i museets stationsby og teatersal. Byens bølle Orla Frøsnapper og andre skæve hoveder befinder sig nemlig her i stationsbyen i en verden, hvor fantasien er det stærkeste våben i kampen mod de voksne bøller! Der er lagt op til en rigtig børnegyser - og en festlig afslutning på dagen - med cirkusforestilling i Benitos magiske manege./peb

Hvor: Mødested Stadsbiblioteket Lyngby

    Tilmelding og køb af billet: Lyngbybib.dk

    Pris: 55 kr. Frokost og teaterbillet er som noget særligt for dagen inkluderet i prisen.

    Hvornår: lørdag 15. september kl. 11.00 – 16.00

Publiceret 15 September 2018 10:00