DEBAT: Få det basale på plads først

Af
Ole Mathiesen

Høtoften 20,

Virum

To af de konservatives unge og yngre ”løver”, der kom ind i kommunalbestyrelsen i Letbanens ”slipstrøm”, Magnus von Dreiager og Martin Nielsen bringer fra tid til anden vigtige emner op i DGO. Ingen tvivl om, at vi alle skal bakke op om skolepatruljernes ve og vel og den sikre trafik om morgenen ved vores skoler. Og ja, mange ville sikkert blive glade for både beachvolley og boulebaner ved Fribadet i Frederiksdal. Men, tillad mig alligevel at give de ivrige og proaktive byrødder et par tips, som der kan arbejdes videre med.

Fribadets nuværende succes og enorme popularitet både blandt lokale borgere og mange udenbys beror ene og alene på en enkelt persons iderigdom og initiativlyst, nemlig nu – desværre – afdøde Carsten Rynt. Siden Carsten fik ideen for mange år siden og fik overtalt kommunen til give tilladelse til restaurationsdrift i de nedslidte og forladte omklædningsrum, har kommunens eneste ”indsats” mig bekendt været, år for år at hæve ”forpagtningsafgiften”. Se her er noget at tage fat på byrødder.

Sagen er nemlig, at området og miljøet omkring fribadet er voldsomt forsømt ganske på samme måde forresten, som et andet voldsomt populært rekreativt sted i Lyngby, Havnehytten og Lyngby Havn. Så hvis man vil gøre noget for borgerne såvel de mange lokale som udenbys gæster, så ligger den ”lige til højrebenet” for kommunen og visionære, handlekraftige politikere. Jeg nævner bare lige i flæng: Belægning på stierne er elendig, skiltning og cykelstativer er rustne og nedbrudte, beplantning og vedligehold af denne er miserabel med mere. Så ja, boulebaner ville sikkert se godt ud, men få nu det basale på plads først.

Publiceret 14 September 2018 21:00