Fokus på blinde og synshæmmede

Kom og bliv klog på hvordan livet for blinde har udviklet sig gennem tiderne

Foredrag I Medicinsk Museions samling er det muligt at finde utallige avisudklip, bøger og genstande, der fortæller om blindes tilværelse og deres samfundsmæssige behandling tilbage til begyndelsen af 1800 tallet. Der er siden sket meget inden for feltet med udviklingen af nye hjælpemidler blandt andet for undervisning af blinde og svagtseende børn og unge.

Alt dette kan du høre mere om 11. september klokken 17 i Fennebergsalen på Stadsbiblioteket. Her vil museumsinspektør Jacob Kjærgård og kurator for den danske blindehistoriske samling ved Medicinsk Museion kommer forbi Stadssbiblioteket og holder oplæg om den blindehistoriske udvikling i Danmark. Man kan også høre Arne Christensen, repræsentant for Dansk Blindesamfund i Lyngby-Taarbæk Kommune, som selv blev ramt af synstab allerede i barndommen, fortælle om de muligheder, man som blind har i dag.

Danske Handicaporganisationer i Lyngby-Taarbæk er medarrangør og vil sørge for lidt forfriskninger til arrangementet. Tilmelding er nødvendig på Lyngbybib.dk.

Publiceret 08 September 2018 10:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.